Credits: BBC AmericaCredits: BBC America

Orphan Black: seizoen 2

door • 14/07/2014 • RecensiesReacties (0)1267

Cast Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Dylan Bruce, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Skyler Wexler, Évelyne Brochu en Michael Mando
Genre Actie/drama/sci-fi
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender BBC America (Amerika)
Awards Geen

Plot Sarah Manning (Tatiana Maslany) vecht nog steeds voor de vrij- en veiligheid van de klonen en haar dochter Kira (Skyler Wexler). Ondertussen kampt Alison met een drankprobleem na de dood van Aynsley, is Cosima op zoek naar een geneesmiddel omdat de gezondheid van de klonen in gevaar is en komt Helena terecht in een sekte.

Memorable quote Cosima: “I’ll call you tomorrow, okay?”
Alison: “Unless Delphine black bags you into the bag of an SUV and puts you into a rabbit cage somewhere, then I’ll never speak to you again.”

Opvallend Tatiana Maslany neemt in Orphan Black een groot aantal rollen voor haar rekening. Om iedere kloon een eigen karakter te geven, ontwikkelde ze voor elk van hen een playlist. Ze keek wat de muziek met haar deed en welke ritmes, emoties en agressies erachter schuilgingen.

Hoe zit het in elkaar? In het eerste seizoen was Sarah Manning duidelijk het hoofdpersonage in Orphan, maar in seizoen twee krijgen ook de andere klonen een geheel eigen verhaal. En hoewel al deze klonen door dezelfde actrice gespeeld worden, lijkt het alsof je naar een cast bestaande uit een heleboel actrices zit te kijken.

Waarom wel? In de recensie van het eerste seizoen hebben we Tatiana Maslany de hemel al ingeprezen en ook in seizoen twee laat ze weer zien wat ze waard is. Er doken weer een aantal nieuwe klonen op, allemaal op unieke wijze neergezet door Maslany. En hoewel dit eigenlijk al genoeg reden tot kijken is, kunnen we nog veel meer pluspunten noemen. De verhaallijnen zijn origineel, de serie laat bijvoorbeeld ook zien hoe verschillend mensen kunnen zijn als ze in een andere omgeving opgevoed worden (nature versus nurture). Het script zit uitzonderlijk goed in elkaar. Wat ons betreft is Orphan Black één van de sterkste series van het moment.

Waarom niet? In dit seizoen ligt de focus niet meer voornamelijk op Sarah Manning, maar krijgen ook de andere klonen een eigen verhaallijn. Hoewel het interessant is om ook een kijkje in het leven van hen te krijgen, zorgen deze subplotjes er wel voor dat het verhaal iets te breed wordt. Er worden steeds meer, nieuwe, personages geïntroduceerd en de grotere hoeveelheid verhaallijnen maakt het geheel een stuk ingewikkelder. Eigenlijk snappen wij nog steeds niet helemaal wat er in dit seizoen allemaal is gebeurd, dus in het volgende seizoen willen we graag wat structuur terug.

Blijven kijken? Zeker weten! Het einde voorspelt veel goeds voor het volgende seizoen, dat net is aangekondigd, en we blijven achter met een heleboel onbeantwoorde vragen. De tijd kan ons niet snel genoeg gaan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.