Credits: JoJo Whilden / NetflixCredits: JoJo Whilden / Netflix

Orange is the New Black is terug

door • 05/06/2014 • FeaturesReacties (0)505

Orange is the New Black was onze Beste Nieuwe Televisieserie van 2013, dus een uitnodiging van Netflix Nederland om de eerste aflevering van het tweede seizoen alvast te bekijken konden we niet afslaan.

Met een groepje journalisten die ook niet meer konden wachten tot vrijdag was er op de zolder van Hutspot aan de Rozengracht in Amsterdam eerst een welkomstboodschap van de cast. Taylor Shilling, Danielle Brooks en Laura Prepon wensten ons veel plezier en toen klonk al snel de openingstune. Hoe zal ’t verder gaan tussen Piper en Alex? Is er een kans dat het ooit nog goed komt tussen Piper en Larry? Heeft Pennsatucky de aanval van Piper overleefd?

In de eerste paar minuten van de eerste aflevering van seizoen twee lijkt het er op dat de makers van de serie de oude cast overboord gooien door Piper over te plaatsen naar een andere gevangenis. Ze komt in Chicago terecht, omdat ze is opgeroepen om te getuigen tegen de leider van de criminele groep waar zij en Alex drugs voor smokkelden. En ja, Alex is dus ook in Chicago. Piper zet al meteen kwaad bloed in de nieuwe gevangenis door bij het binnenstappen de sigaretten smokkelende kakkerlak van haar celgenoten dood te trappen.

Naast het wennen aan nieuwe gezichten en het zoeken naar een nieuwe kakkerlak moet Piper ook nog eens bedenken of ze de waarheid vertelt over de smokkelbaas, of dat ze liegt voor haar eigen veiligheid en zo het risico loopt op een langere gevangenisstraf.

Jammer genoeg zijn de bewoners van deze nieuwe gevangenis een stuk minder interessant en grappig dan die in Litchfield, maar gelukkig beloofde een medewerkster van het bureau dat voor Netflix de PR doet ons dat we onder andere Taystee, Crazy Eyes, Murphy, Taylor, Maria en Maritza snel terug zullen zien.

Eindelijk is het wachten voorbij en vanaf 6 juni kun je weer flink binge watchen, want ook dit tweede seizoen van Orange is the New Black wordt in één keer in z’n geheel online gezet.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.