Credits: NetflixCredits: Netflix

Orange is the New Black: seizoen 1

door • 18/06/2014 • RecensiesReacties (0)816

Cast Taylor Schilling, Jason Biggs, Laura Prepon, Kate Mulgrew, Michael Hamey, Michelle Hurst, Maria Dizzia, Natasha Lyonne en Pablo Schreiber
Genre Komedie/drama
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender Netflix (Amerika / Nederland)
Awards Geen

Plot Piper Chapman (Taylor Schilling) komt terecht in vrouwengevangenis Litchfield, nadat ze veroordeeld is voor het in het bezit hebben van een koffer vol drugsgeld. Geld dat ze vervoerde voor internationale drugssmokkelaar Alex Vause (Laura Prepon), haar voormalige lesbische minnares. Chapman moet vijftien maanden lang de ontberingen van de gevangenis zien te overleven en zich hiervoor misschien wel voordoen als een ander persoon.

Memorabele quote Taystee: “I ain’t do nothing.”
Poussey: “Look.. me neither, alright? We all just in here ‘cause we took a wrong turn going to church.”

Opvallend De derde aflevering is geregisseerd door de bekende actrice Jodie Foster. In deze aflevering zien we het verleden van Sophia Burset (Laverne Cox), die in het echte leven en in de serie transgender is en dus vroeger een man was en nu een vrouw is. Haar tweelingbroer speelt in de serie de Sophia in de flashbacks.

Hoe zit het in elkaar? In Orange is the New Black wordt niet alleen het verhaal van Piper Chapman vertelt, ook een aantal andere vrouwen uit de gevangenis hebben een verhaallijn. In de meeste afleveringen heeft het desbetreffende  personage in het heden een belangrijkere rol en wordt door middel van flashbacks haar verleden getoond en hoe ze in de gevangenis terecht is gekomen.

Waarom wel? De vrouwengevangenis waar Piper Chapman in terecht komt voelt aan als een realistische plaats. Dit komt mede door het grote aantal acteurs dat hun rol overtuigend neerzet. Door de flashbacks leer je de personages beter kennen en het is een interessant gegeven in de serie. In Orange wordt sexualiteit niet uit de weg gegaan, corrupte gevangenisbewaarders en lesbische scènes komen ook  zeker aan bod. Het is een dramaserie met een komisch randje en een aantal briljante opmerkingen. Alles klopt.

Waarom niet? Er zitten redelijk wat seksscènes of scènes die het impliceren in Orange en de lesbische liefde is een belangrijk onderwerp in de serie. Af en toe is dit misschien iets te veel van het goede.

Blijven kijken? Ja! Dit is een serie die je moet zien. Het tweede seizoen staat ook al op Netflix, dus meteen lekker doorkijken!

Het eerste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 18 juni 2014 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray en wordt uitgegeven door eOne Benelux.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.