Credits: NetflixCredits: Netflix

Orange is the New Black en Game of Thrones beste series 2013

door • 31/12/2013 • NieuwsReacties (0)395

22 van onze redacteuren kozen samen Orange is the New Black tot de overtuigende Beste Nieuwe Televisieserie van dit jaar. De Beste Lopende Televisieserie van 2013 werd Game of Thrones, dat het won van Breaking Bad.

Alle redacteuren kozen de volgens hun twee beste nieuwe en lopende series. De nummers één kregen twee punten, de nummers twee één punt. Dat bleek nogal gekke resultaten op te leveren, want doordat er zoveel verschillende series voorbij kwamen, van Mad Men tot Suits en van Parenthood tot Penoza, kon Grey’s Anatomy onopgemerkt de top drie lopende series binnensluipen. Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie hadden er bijna Scandal ingekregen, volgens hun beide de Beste Lopende Televisieserie van dit jaar.

Het stemmen leverde nogal wat commotie op de redactie op. Zo kwam iemand met How I Met Your Mother, waarna dit negende seizoen en vooral de rijmaflevering volledig afgeraakt werden. Ook moeten we maar even eerlijk mededelen dat niet alle redacteuren twee nieuwe tv-series hadden gezien, en er in die categorie dus minder stemmen zijn uitgebracht. Maar ach, Orange was toch het beste.

Beste Nieuwe Televisieseries 
1. Orange is the New Black – 23 punten
2. House of Cards – 8 punten
3. Rectify / Orphan Black – 5 punten

Beste Lopende Televisieseries
1. Game of Thrones -12 punten
2. Breaking Bad – 8 punten
3. Grey’s Anatomy – 5 punten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.