Credits: GettyCredits: Getty

Onze Emmy’s: wie er moeten/gaan winnen

door • 23/09/2013 • FeaturesReacties (4)400

De mooie jurken hangen al klaar en de dankwoorden moeten gauw afgemaakt worden, want vanavond worden de Primetime Emmy Awards voor de 65ste keer uitgereikt. Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie vertellen wie er moeten winnen, maar voorspellen ook wie er gaan winnen.

Er kan er maar één per categorie de winnaar zijn. En ja, dat is soms totaal niet eerlijk. In sommige gevallen waren we het met de nominaties al niet eens helemaal eens. (Hallo, waar was Monica Potter?) Daarom nu een spelletje wie er moeten winnen vs wie er gaan winnen.

BESTE DRAMASERIE
Moet winnen: De belangrijkste prijs is ook meteen de moeilijkste. Wat een categorie. Omdat Mad Men al zo vaak (verdiend) heeft gewonnen en Homeland vorig jaar aan de beurt was, kiezen we voor de nieuwkomer House of Cards (Steffie) en HBO-topper Game of Thrones (Kirsten).

Gaat winnen: We durven het bijna niet toe te geven, maar de hoofdredactie kijkt dus niet naar Breaking Bad. Ja, het komt echt nog wel ooit. Laten we het er op houden dat wij straks nog lekker wat te kijken hebben. Toch zijn we er van overtuigd dat dit de grote winnaar wordt. De serie is bijna afgelopen en verdient dus de waardering, die het in deze categorie gek genoeg nooit eerder kreeg.

BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL in een DRAMASERIE
Moet winnen: Wat een sterke vrouwen categorie. Dat vinden wij natuurlijk leuk. Vera Farmiga begon geweldig in Bates Motel, Robin Wright is sowieso goed en Elisabeth Moss schittert al jaren in Mad Men. Michelle Dockery is de grote vrouw in Downton, en Connie Britton en Kerry Washington waren de te gekke leading ladies in nieuwe series. Maar wij zweren altijd bij Claire Danes, dus die moet gewoon weer winnen.

Gaat winnen: Eigenlijk kan niemand om Claire Danes in Homeland heen en wij dus ook niet. Tijdens de Golden Globes-kijkdate riepen we nog enthousiast dat Claire moest winnen, hier boven deden we dat ook en nu voorspellen we dus dat ze ook daadwerkelijk voor het tweede jaar op rij de Emmy wint.

Credits: Getty

Credits: Getty

BESTE MANNELIJKE HOOFDROL in een DRAMASERIE
Moet winnen: Eigenlijk moeten alle mannen in deze categorie winnen. Al is één van ons (Steffie) nog steeds boos over het feit dat Rectify’s Aden Young over het hoofd werd gezien. Jon Hamm kreeg gek nog nooit een Emmy voor zijn rol als de iconische Don Draper, dus dat moet eigenlijk wel recht gezet worden. Eervolle vermelding gaat sowieso naar Jeff Daniels die echt te gek was in The Newsroom, maar uiteraard zouden ook Cranston en Lewis wederom een beeldje verdienen. Oeps, sorry Hugh Bonneville, zijn we jou toch vergeten te noemen.

Gaat winnen: Dat Kevin Spacey naar het kleine scherm kwam was al tof. Maar hoe hij dat deed was nog veel beter. Hij gaat dus winnen, ook omdat Netflix dan geschiedenis schrijft door te winnen met een serie die speciaal voor internet is gemaakt. Sorry Bryan Cranston, maar jou show gaat er al met Beste Dramaserie vandoor.

BESTE VROUWELIJKE BIJROL in een DRAMASERIE
Moet winnen: Ligt het aan ons of zijn alle acteurs/actrices categorieën gewoon heel sterk? In ieder geval. Christina Hendricks is in Mad Men al jaren wat Sarah Rafferty tegenwoordig in Suits is, dus zij verdient deze Emmy echt ontzettend volgens één van ons (Steffie). De ander (Kirsten) vindt dat Emilia Clarke sowieso moet winnen. Daar kunnen we dus kort over zijn.

Gaat winnen: Maar helaas voor ons maken deze actrices geen schijn van kans vanavond. Maggie Smith gaat het Anna Gunn nog lastig maken, maar uiteindelijk legt die oude Downton-actrice het toch af tegen de Breaking Bad-ster, die eindelijk haar erkenning krijgt.

BESTE MANNELIJKE BIJROL in een DRAMASERIE
Moet winnen: Ook in deze ronde wordt het er niet makkelijker op. Toch moeten er gekozen worden en dus gaan we voor Mandy Patinkin (Kirsten) die voor het eerst genomineerd is voor zijn fantastische acteerprestatie in Homeland en Bobby Cannavale (Steffie), omdat hij het ontbreken van Michael Pitt zo ontzettend tof opving in Boardwalk Empire.

Gaat winnen: Het wordt waarschijnlijk toch de avond van Breaking Bad en dus pakt Aaron Paul hier voor de derde keer een Emmy. Mooi afscheid lijkt ons dat toch.

CreditsL Alberto E. Rodriguez / Getty

CreditsL Alberto E. Rodriguez / Getty

BESTE KOMEDIESERIE
Moet winnen: Wij zijn niet echt van de komedies, maar weten er genoeg van om stellig te zeggen dat Girls moet winnen, hoewel The Big Bang Theory natuurlijk de publiekslieveling is en Louie het eigenlijk het meest verdiend.

Gaat winnen: Modern Family en 30 Rock maken al jaren samen de dienst uit in deze categorie. En ondanks dat ze het eigenlijk niet meer verdienen, want kom op, er zijn echt wel betere komedieseries, gaat Modern Family toch weer met de prijs aan de haal. Hoe dat kan? Niet zo strategisch stemmen.

BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL in een KOMEDIESERIE
Moet winnen: Gezien we net voor Girls kozen, moeten we nu wel voor Lena Dunham gaan. Zij is namelijk Girls. Het multitalent is het hele brein achter de serie, dus het zou onlogisch zijn als we deze niet aan haar toekennen.

Gaat winnen: Maar dat Dunham de prijs verdient, zegt niet dat ze hem gaat krijgen. Ze versloeg Fey, Poehler en Louis-Dreyfus dan wel tijdens de 70ste Golden Globes, dat gaat haar nu niet lukken. Tina Fey wint voor haar allerlaatste momenten in 30 Rock.

BESTE MANNELIJKE HOOFDROL in een KOMEDIESERIE
Moet winnen: In House of Lies is Don Cheadle zo briljant. Sowieso is die man natuurlijk een groots acteur. Dus hij moet absoluut winnen. Geen twijfel over mogelijk.

Gaat winnen: Natuurlijk gaat hij niet winnen, al zijn we blij dat hij die Golden Globe wel op zak heeft. Jim Parsons en Alec Baldwin willen graag nog meer Emmy’s, maar ook die winnen niet. Ze zullen zien hoe Louis C.K. er met de buit vandoor gaat.

BESTE VROUWELIJKE BIJROL in een KOMEDIESERIE
Moet winnen: Ze won al vaker en dus mogen wij best zeggen dat Jane Lynch wederom moet winnen voor Glee. Dat is misschien niet de beste komedieserie, maar zij speelt haar rol wel heel erg goed.

Gaat winnen: 30 Rocks Jane Krakowski werd al zo vaak genomineerd, dit keer wordt het dan echt haar avond. Gezien 30 Rock afscheid neemt, doet zij dat dan eindelijk met een welverdiende Emmy.

Credits: HBO

Credits: HBO

MANNELIJKE BIJROL IN EEN KOMEDIESERIE
Moet winnen: Last but not least, de grappige mannen aan de zijlijn. We komen maar weer even terug bij Girls. Want die Adam Driver is toch wel wat hè. Compleet gestoord, maar zo spelen is ook wat waard.

Gaat winnen: De mannen van Modern Family wisselen elkaar steeds af, maar dat moet maar eens over zijn. Iets zegt ons dat Bill Hader vanavond de gelukkige wordt.

Natuurlijk blijft het allemaal speculeren en gokken. Dus, wat denken jullie er van?

Gerelateerde berichten

4 Responses to Onze Emmy’s: wie er moeten/gaan winnen

 1. Thijs Zilverberg zegt:

  BESTE DRAMASERIE
  – Breaking Bad

  BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL in een DRAMASERIE
  – Claire Danes in Homeland

  BESTE MANNELIJKE HOOFDROL in een DRAMASERIE
  – Jeff Daniels in The Newsroom (en een eervolle vermelding voor Bryan Cranston)

  BESTE VROUWELIJKE BIJROL in een DRAMASERIE
  – Anna Gunn in Breaking Bad

  BESTE MANNELIJKE BIJROL in een DRAMASERIE
  – Aaron Paul in Breaking Bad

  BESTE KOMEDIESERIE
  – The Big Bang Theory

  BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL in een KOMEDIESERIE
  – Dit had gewoon Zooey Deschanel moeten zijn. Wie zijn al die mensen?

  BESTE MANNELIJKE HOOFDROL in een KOMEDIESERIE
  – Jim Parsons in The Big Bang Theory

  BESTE VROUWELIJKE BIJROL in een KOMEDIESERIE
  – Mayim Bialik in The Big Bang Theory

  MANNELIJKE BIJROL IN EEN KOMEDIESERIE
  – Ed O’Neill in Modern Family (oeuvreprijs bij gebrek aan beter)

 2. Anna Gunn beste vrouwelijke bijrol? Gimme a break.

 3. Thijs Zilverberg zegt:

  Jeroen Houben Ik snap je punt, maar er zijn nul alternatieven.

 4. Rik Bakker zegt:

  The big bang, dude ik dacht dat je oke was man. Just die or something now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.