Credits: HBOCredits: HBO

Onze Emmy’s: wie er moeten/gaan winnen

door • 25/08/2014 • FeaturesReacties (0)368

De mooie jurken hangen al klaar en de dankwoorden moeten gauw afgemaakt worden, want vanavond worden de Primetime Emmy Awards voor de 66ste keer uitgereikt. Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie vertellen wie er moeten winnen, maar voorspellen ook wie er gaan winnen.

Het blijft gokken en dus zitten we er ook vaak genoeg naast, maar we kunnen het toch niet laten om onze voorspellingen voor de Emmy’s met jullie te delen. In sommige gevallen lijkt kiezen onmogelijk (serieus, er zijn te veel fenomenale mannen in de categorie Beste Acteur) en soms is het eigenlijk van te voren al beslist.

BESTE DRAMASERIE
Moet winnen: We beginnen haast te denken dat deze categorie, die stiekem ook het belangrijkste van de avond is, elk jaar sterker wordt. Hoe kunnen we nou kiezen tussen al deze pracht producties? Nou vooruit, we spreken onze voorkeur toch maar gewoon uit. House of Cards. Het tweede seizoen is zo mogelijk nog briljanter dan het eerste, en al die veteranen kennen we nu wel.

Gaat winnen: Breaking Bad neemt nu echt afscheid en dus durven wij met behoorlijke zekerheid (nee, we gaan er niet om wedden want het blijft toch gokken) te zeggen dat de serie gewoon met de grote prijs afzwaait. De Academy is ook gek op de AMC-hitserie, dat bleek vorige week wel uit dit filmpje.

BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL in een DRAMASERIE
Moet winnen: Vorig jaar waren we nog overduidelijk team Claire (Danes, wie anders?), en dat was de Academy ook. Dit jaar ligt dat toch even anders, want Homeland is niet meer wat het was. We zijn gek op zowel Lizzy Caplan in Masters of Sex en Kerry Washington in Scandal. Ze zetten hun eigenzinnige personages allebei geweldig neer en bovendien zijn het de rollen die voor hun doorbraak zorgden, dus één van hen moet wel winnen.

Gaat winnen: Robin Wright is toch wel heel erg goed in House of Cards en wij denken dat Claire Danes dus niet meer domineert. Wright, die van ijskoningin Claire (misschien toch een teken) een intrigerend personage maakt en bovendien al een Golden Globe won, gaat er daarom met het beeldje vandoor.

BESTE MANNELIJKE HOOFDROL in een DRAMASERIE
Moet winnen: Wat gebeurt er als Bryan Cranston, Kevin Spacey, Jon Hamm, Jeff Daniels, Woody Harrelson en Matthew McConaughey allemaal kans maken op dezelfde prijs? Dan wordt het vechten om de overwinning en bovendien onmogelijk om te kiezen. We kunnen zeggen dat het allemaal waanzinnig goede acteurs zijn, maar we kunnen ook gewoon zeggen dat Matthew McConaughey toch wel boven zichzelf uitsteeg. Hij moet dus winnen.

Gaat winnen: Laten wij nou ook geloven dat de kiezers het daar mee eens zijn! Matthew McConaughey liet met zijn laatste paar rollen al zien dat hij veel beter is dan we ooit durfden te dromen, maar als geniale gek in True Detective deed hij daar toch echt nog een schepje bovenop. Dat hij voor zijn stap naar televisie al een mega filmster was helpt natuurlijk ook bij het binnenslepen van zijn eerste Emmy Award.

BESTE KOMEDIESERIE
Moet winnen: Voor het eerst in tijden is deze categorie een lekkere mix van gevestigde en nieuwe namen. Te nieuw (Silicon Valley) willen we niet, en zo oud dat er stof op ligt (Modern Family) ook zeker niet. We zouden graag Orange is the New Black roepen, maar omdat er grappigere (niet per se betere) series zijn, kiezen wij voor Louie. Louis C.K. moet maar eens met een grote prijs beloond worden, want zijn show betekent altijd rollen van het lachen.

Gaat winnen: Wij zijn het er nog steeds niet mee eens. Orange is the New Black is natuurlijk veel meer drama dan komedie, maar door deze vreemde indeling is het wel duidelijk dat serie gaat winnen. We geloven namelijk nooit dat Modern Family weer gaat winnen, dat zou dan toch wel erg ongeloofwaardig worden na vier opeenvolgende jaren. Oh en Orange is natuurlijk ook gewoon één van de beste series van dit moment.

BESTE VROUWELIJKE HOOFDROL in een KOMEDIESERIE
Moet winnen: Team Taylor! Dat het maar duidelijk is. Ja, ze is geen echte komedieactrice, maar ze maakt Piper toch wel erg grappig. Vooral wanneer je bedenkt dat de hele situatie nogal tragisch is. Sowieso speelt Taylor Schilling geweldig en ondanks dat ze een sterke cast om zich heen heeft, steekt ze er nog makkelijk bovenuit.

Gaat winnen: Helaas geloven wij niet echt in de winst van Schilling. Een echte comedienne steelt de prijs. Gezien Julia Louis-Dreyfus de laatste twee jaren won, zal het nu de beurt van Parks and RecreationsAmy Poehler zijn. Leslie Knope is inmiddels natuurlijk ook wel echt een begrip geworden.

BESTE MANNELIJKE HOOFDROL in een KOMEDIESERIE
Moet winnen: Dit is dan zo’n categorie waarin we voor de underdogs zijn. Don Cheadle, Louis C.K. en William H. Macy zijn alle drie bij kabelnetwerken te bewonderen en dat verklaart meteen de zwarte humor van hun personages. Allen spelen ze mannen die totaal niet sympathiek zijn, maar waar we toch week na week naar willen kijken. Eén van hen moet dus winnen van ons.

Gaat winnen: Hij won al vaker en zal dat vanavond ook doen: Jim Parsons. De Academy houdt van ‘m en zijn The Big Bang Theory is nog altijd één van de best bekeken en gewaardeerde komedieseries. Parsons krijgt natuurlijk ook niet zomaar één miljoen dollar per aflevering betaald.

Klik hier voor de lijst met alle genomineerden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.