Credits: Sundance ChannelCredits: Sundance Channel

Onze Emmy’s: onterecht over het hoofd gezien

door • 18/07/2013 • FeaturesReactie (1)341

Eindelijk zijn de Emmy-nominaties er, maar zoals altijd is de Academy of Television Arts & Sciences wat acteurs en actrices vergeten. Hoofdredacteur Steffie zet degenen die onterecht over het hoofd werden gezien op een rijtje.

Awardshows zijn eigenlijk gewoon vreselijk. Er zijn zoveel mensen zo ontzettend goed in hun vak, maar er krijgen er veel te weinig erkenning. Gelukkig weten de meeste mensen in televisieland wel dat ze gewaardeerd worden, al is zo’n mooi beeldje natuurlijk nooit vervelend. De volgende mensen hadden daar echt voor in aanmerking moeten komen.

Waar is Rectify? De tv-serie wordt door ongeveer iedereen in Amerika geroemd en wie vaker op SERIEVISIE komt weet ongetwijfeld dat ondergetekende er helemaal weg van is. Alles werd door recensenten uit de kast gehaald met termen als: magnificent, compelling, captivating, haunting, refreshingly ambitious en insanely riveting. Al die woorden kloppen voor zowel Aden Young en Abigail Spencer. Nog nooit werd ik zo geraakt door fictieve personages, die zij dus geweldig wisten neer te zetten. Beide waren in sommige scènes misschien wel perfect.

Zoals ik al verwachtte kreeg Sutton Foster geen nominatie in de categorie Beste Actrice in een Komedieserie. Ik vind het nog altijd vreemd. Haar wacht dus hetzelfde onterechte Emmyloze lot als Lauren Graham, die ook ooit geweldig speelde in een serie van maker Amy Sherman-Palladino. Foster in Bunheads heeft alles wat Graham in Gilmore Girls had. Ze is slim, scherp en sarcastisch. Absoluut één van de meest getalenteerde komedieactrices. Zo snel kunnen ratelen en dan nog gevat en grappig zijn is namelijk nogal een kunst. Waarom Zooey Deschanel ineens geen nominatie heeft gekregen weet ik trouwens ook niet.

Over Lauren Graham gesproken, zij is mijn favoriet in Parenthood. Dat heeft inderdaad alles te maken met haar eerdere rol in Gilmore Girls. Toch vond ik dat haar collega Monica Potter dit jaar het beste. Ze had een heftige verhaallijn en ging daar ontroerend mee om. Haar personage werd ineens een stuk interessanter en dat had alles te maken met het goede spel van de actrice. Gemiste kans dus voor de Academy. Ze hadden beter Homelands Morena Baccarin lekker uit de categorie weg kunnen laten.

Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar Hayden Panettiere had een Emmy-nominatie moeten krijgen in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol in een Dramaserie. Zelf zou ik eigenlijk Beste Actrice zeggen, maar Panettiere besloot zichzelf op te geven voor bijrol. Dat had ze op zijn minst verdiend. Tegenspeler Connie Britton dingt wel mee naar een beeldje, en dat terwijl Panettiere meer indruk maakt in Nashville. Haar Juliette bleef het hele seizoen boeien door de meerdere lagen die de voormalig Heroes-actrice allemaal moeiteloos naar boven bracht.

Verder was het ook niet onverdienstelijk geweest als Kate Mara (House of Cards), Michael Cudlitz (Southland), Jake Johnson (New Girl) en Emily Mortimer (The Newsroom) nominaties hadden gekregen. Zij zorgden allemaal voor onvergetelijke televisiemomenten.

Welke acteurs en actrices missen jullie tussen de genomineerden?

Gerelateerde berichten

One Response to Onze Emmy’s: onterecht over het hoofd gezien

  1. Marijn Liek zegt:

    Ach Bill Hader is genomineerd. Dat is het enige wat telt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.