Credits: ShowtimeCredits: Showtime

Onze Emmy’s: Beste Vrouwelijke Bijrol in een Komedieserie

door • 18/07/2013 • FeaturesReacties (0)319

De publicisten voor de Emmy-campagnes maken overuren en ook op de redactie raken we er niet over uitgepraat. Wie worden er in juli genomineerd voor een Primetime Emmy? Ongeduldig als we zijn, nomineren wij alvast onze eigen favorieten. We zijn toe aan de laatste categorie: Beste Vrouwelijke Bijrol in een Komedieserie.

Steffie: Kristen Bell in House of Lies
Dat Kristen Bell grappig is, wisten we natuurlijk al door Veronica Mars. Maar wat is het heerlijk om haar in een volwassen show te zien, die elke aflevering wel weer een paar keer te ver gaat. Kristen Bell is los en in House of Lies niet te stoppen. Haar personage Jeannie heeft het sarcasme van Veronica Mars, maar is wel sluwer en gemener. Bell weet wel raad met de donkere kant van komedie. Wat moet ik grijnzen als ze één van haar niet al te snuggere mannelijke collega’s lekker afsnauwt. Maar dit tweede seizoen was ze pas echt heel goed wanneer ze tegenover de gekke Julianne stond.

Anneroos: Mayim Bialik in The Big Bang Theory
Daar waar de rest van de cast van The Big Bang Theory na zes seizoenen voorspelbaar begint te worden, blijft Mayim Bialik als Amy Farrah Fowler origineel. Op gênante en hilarische wijze probeert ze haar platonische relatie met Sheldon te veranderen in een woeste, stomende liefdesaffaire. De scène dat ze als straf bij hem over de knie moet, is onvergetelijk. Hun relatie is daarom veruit de meest boeiende verhaallijn. Qua uiterlijk lijkt Mayim Bialik trouwens niet op haar personage; flink gestyled en dik in de make-up verschijnt ze in meerdere talkshows. Maar haar kennis is niet gefaket: in het echt heeft ze een PhD in neurologie.

Thijs: Cobie Smulders in How I Met Your Mother
Canada, het land van Nickelback, Justin Bieber en mounties. Not so impressive. Maar Cobie Smulders maakt een hoop goed. Als Robin Scherbatsky is ze misschien wel de stoerste van de vijf vrienden in How I Met Your Mother. Vooral tijdens de wel heel doortrapte manier van ten huwelijk vragen door Barney mocht ze zich uitleven in een achtbaan van emoties. Het is natuurlijk een schande dat de Canadese (met Hollandse voorouders!) in de voorgaande zeven seizoenen nog nooit genomineerd is. Ik zal dat door de vingers zien als ze voor de achtste reeks de Emmy mee naar huis mag nemen.

Judith: Busy Philipps in Cougar Town
Busy Philipps doet het ook dit seizoen weer goed als Laurie Keller in Cougar Town. Ze had een romantische, en voor zover dat kan in Cougar Town, serieuze verhaallijn met Wade en Travis. Met haar verhalen over haar jeugd in de ghetto werkt ze goed op de lachspieren en ze is een hoogtepuntje in de serie. Haar rol is natuurlijk een komische, maar ze weet in haar verhaallijn met Travis ook een gevoelige kant te raken. De wat domme maar lieve Laurie heeft zo haar eigen karaktertrekjes die fantastisch neergezet worden door Busy Philipps, geef haar alsjeblieft een Emmy!

Marijn: Alison Brie in Community
Het zou wat makkelijk zijn om te zeggen dat Alison Brie enkel met haar looks alleen al een Emmy verdiend. Maar het zou niet geheel onterecht zijn, want zeker in de seizoensfinale als Evil Annie was ze mooier dan ooit tevoren. Daarnaast is ze gewoon hilarisch als de naïeve Annie. Dit seizoen wist ze weer meerdere malen de show te stelen met haar aandoenlijke verliefdheid op Jeff. Helaas wordt Community meestal genegeerd bij de Emmy’s, maar ik hoop toch echt dat ze eens die lieve Alison Brie nomineren. En het is een excuus voor een sexy jurk bij de uitreiking.

Anna: Sofía Vergara in Modern Family
Sofía Vergara wordt door velen gezien als een bloedmooie vrouw, maar geloof me, ze is zoveel meer dan dat! Haar rol als de sexy, temperamentvolle Gloria Delgado-Pritchett weet ze als geen ander neer te zetten. Haar accent en Gloria’s uitbundige temperament zorgen voor hilarische momenten, met name als ze weer eens lekker snel begint te praten of schreeuwen. Daarnaast zegt Gloria vaak dingen verkeerd, zoals uitdrukkingen die ze door elkaar haalt en woorden die ze verkeerd uitspreekt. Modern Family zou zonder de hilariteit die Sofia Vergara met zich meebrengt niet hetzelfde zijn. Deze vrouw is daarom zeker een Emmy waard!

Vorige week keken we naar de mannen in de categorie: Beste Mannelijke Bijrol in een Komedieserie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.