Credits: HBOCredits: HBO

Onze Emmy’s: Beste Mannelijke Bijrol in een Komedieserie

door • 12/07/2013 • FeaturesReacties (0)238

De publicisten voor de Emmy-campagnes maken overuren en ook op de redactie raken we er niet over uitgepraat. Wie worden er in juli genomineerd voor een Primetime Emmy? Ongeduldig als we zijn, nomineren wij alvast onze eigen favorieten. We zijn toe aan de mannen die de lachers op hun hand hebben in de categorie: Beste Mannelijke Bijrol in een Komedieserie.

Steffie: Adam Driver in Girls
Dat afgelopen seizoen ineens alle vrouwen voor Adam in Girls vielen, is voor mij nog altijd een raadsel. Maar ook ik kan niet ontkennen dat hij de serie een stuk komischer maakt. Hij is echt zo’n typische anti-held. Adam is niet aantrekkelijk, hij is bot en bovendien behoorlijk vreemd. Bij nader inzien is hij niet eens een anti-held. Des te knapper vind ik het dat Adam zijn personage toch grappig weet neer te zetten. Zijn kracht ligt niet in oneliners of snelle weerwoorden. Hij kan heel droog zijn en rare voorstellen doen, en dan toch nog grappig zijn. Dat is pas acteren.

Rebecca: Neil Patrick Harris in How I Met Your Mother
Weinig series houden het vol om acht seizoenen lang het niveau hoog te houden, maar How I Met Your Mother deed het. En niet eens zozeer om de verhaallijnen, voor mij doet Neil Patrick Harris het ‘m. Als womanizer Barney Stinson weet hij je nog altijd te verrassen. Hij is niet alleen uitermate grappig, maar ook nog eens veelzijdig. In seizoen acht zien we Barney richting het altaar gaan. Daarmee sterft een stukje van zijn rol, maar het geeft ons ook de kans een totaal andere kant van Barney te zien. Na vier eerdere nominaties mag Neil dit jaar van mij dan ook echt winnen.

Thijs: Ty Burrell in Modern Family
Van alle uiteenlopende types onder de Pritchetts en Dunphy’s is Phil toch wel de meest vreemde. Het cliché van opvoedkundig goed bedoelende maar o zo onhandige vader is zelden zo opgeblazen. Maar hoe vaak de high fives ook onbeantwoord blijven, hij blijft altijd achter zijn drie kinderen staan. Een interview met vertolker Ty Burrell zien is haast een cultuurshock. Pas dan realiseer je dat alle awkwardness gespeeld is. Veel respect dus voor deze rol. Modern Family-collega Eric Stonestreet (Cam) won deze Emmy in 2010 en 2012, Burrell zelf in 2011. Logisch dus dat hij weer aan de beurt is.

Alette: Max Greenfield in New Girl
Met New Girl kreeg de televisiewereld eindelijk een waardige vervanger op het gebied van komedie na de beëindiging van Friends in 2004. Een sleutelrol was hierbij weggelegd voor Max Greenfield, die met zijn rol als Schmidt vrijwel meteen de aandacht opeiste. Ikzelf was helemaal verkocht na de welbekende Caterpillar Eyebrows uit aflevering veertien van het afgelopen seizoen. Het duurde maar een paar seconden, maar het bleef me voor de rest van het seizoen bij. Dit was echter maar een fractie van de capaciteiten die Max Greenfield op het gebied van komedie wekelijks in de serie naar voren brengt en zijn gehele acteerprestatie is absoluut Emmy waardig.

Julien: Will Arnett in Arrested Development
Als je het over Arrested Development hebt, heb je het over G.O.B., de mislukte illusionist. Will Arnett heeft zich in het vierde seizoen weer bewezen. Zijn christelijke trouwerij met Ann, waarin hij zich laat opsluiten als Jezus Christus was werkelijk hilarisch. Maar ook de kleine momenten weet Arnett groots te maken. De ontkenning van Jezus bijvoorbeeld: de idiote uitstraling op het gezicht van G.O.B. en de lichaamstaal samen weten je op de grond te krijgen van het lachen. Geef die man een Emmy en snel een beetje!

Marijn: Bill Hader in Saturday Night Live
SNL is misschien niet echt een serie, gelukkig worden de prestaties van de cast niet genegeerd. Vorig jaar werd Bill Hader al genomineerd en ook dit jaar verdient hij een nominatie. Het was helaas zijn laatste seizoen, maar wie weet zien we hem net als Andy Samberg, Tina Fey en Amy Poehler in een serie terugkomen. Bill is een meester in het vervormen van zijn stem en heeft meerdere geniale typetjes in huis. Hij deinst ook nergens voor terug en ik hoop dan ook heel erg dat hij de Emmy krijgt als kroon op zijn SNL tijdperk.

Vorige week keken we naar de categorie: Beste Vrouwelijke Bijrol in een Dramaserie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.