Credits: Adam Taylor / ABC FamilyCredits: Adam Taylor / ABC Family

Onze Emmy’s: Beste Actrice in een Komedieserie

door • 21/06/2013 • FeaturesReacties (0)395

De publicisten voor de Emmy-campagnes maken overuren en ook op de redactie raken we er niet over uitgepraat. Wie worden er in juli genomineerd voor een Primetime Emmy? Ongeduldig als we zijn, nomineren wij alvast onze eigen favorieten. Dit keer de meest hilarische televisievrouwen in de categorie: Beste Actrice in een Komedieserie.

Steffie: Sutton Foster in Bunheads
Nog nooit van Sutton Foster gehoord? Ik was er al bang voor. Waarschijnlijk ondergaat ze hetzelfde Emmy-loze lot als Lauren Graham, die ook ooit een geweldige hoofdrol speelde in een komedie van Amy Sherman-Palladino. Zonde, want Foster is absoluut één van de grappigste vrouwen op televisie met haar rol van de sarcastische, snel pratende Michelle Simms. Geen enkele andere komedieactrice laat mij zo vaak, zo hard lachen. Natuurlijk krijgt ze geweldig materiaal, maar haar spel is zo onderhoudend, scherp en vol passie. Met haar hilarische gezichtsuitdrukkingen maakt ze werkelijk elk moment vermakelijk en dat allemaal zonder al te veel tussenpauzes.

Thijs: Zooey Deschanel in New Girl
Het is niet eerlijk dat sommige mensen worden geboren met meer talent dan anderen. In het geval van Zooey Deschanel is het extra oneerlijk. Ze kan zingen, acteren en heeft looks waarvoor ze ooit het woord ‘cute’ hebben uitgevonden. Ik overwoog om dit betoog te beperken tot: “Die ogen!”. Maar Zooey is meer dan een knap koppie. Of ze een overtuigende rol als harde politieagente of crack junkie kan neerzetten blijft een vraagteken. Maar het spelen van een awkward meisje met zomerjurkjes gaat haar meer dan prima af. Had ik al iets gezegd over die ogen? Hoe dan ook, geef haar die Emmy.

Rik: Tina Fey in 30 Rock
Er zijn maar weinig personages die zo pijnlijk kwetsbaar zijn neergezet als het personage van Liz Lemon in de serie 30 Rock. Geportretteerd, wat zeg ik, fantastisch geportretteerd door Tina Fey, die tevens het genie is achter deze doldwaze geniale komedieserie. Haar prestaties geven een zeer eerlijke, maar uiterst pijnlijke blik in het leven van een middeljarige vrouw en de sores die dit met zich meebrengt. Maar niet op die walgelijke uitgekotste gerecyclede misselijkmakende standaard ‘sitcom hahaha’ manier. Nee. Mevrouw Fey schepte en speelde met dit personage een mens. Een bizar, maar een echt mens. Die Emmy moet dan ook als de bliksem naar de schoorsteenmantel van deze heerlijke actrice.

Kirsten: Rachel Bilson in Hart of Dixie
Als Summer Roberts in The O.C. maakte Rachel Bilson met haar komische talent meteen een overgetelijke indruk. De dramaserie is geen komedie te noemen, maar Rachel zorgde er toch bijna iedere aflevering weer voor dat ik hardop moest lachen. Op dit moment kan ze haar ei kwijt in Hart of Dixie. Dit keer wél een echte komedie. Niet alleen haar timing is perfect voor dit genre, haar fysiek en mimiek zorgen ervoor dat alles wat ze doet geestig overkomt. Daar bovenop komt nog de manier van spreken, stoer of panisch, haar spel is eigenlijk altijd hilarisch te noemen. En zeker niet op een negatieve manier. In onderstaand filmpje zingt ze dan wel “fuck the Emmy’s, fuck the fame”, maar geef ‘m haar toch maar!

Anna: Kat Dennings in 2 Broke Girls
Kat Dennings was tot voor kort nog niet erg bekend, maar hier is verandering in gekomen sinds ze Max speelt in 2 Broke Girls. Op haar komische timing zullen veel mensen jaloers zijn. 2 Broke Girls, dat vol zit met ietwat grove en seksistische humor, is haar dan ook op het lijf geschreven. Vrijwel elke opmerking die ze maakt, zal je aan het lachen maken. Ondanks dat de grappen soms erg fout zijn, zorgt de sympathieke uitstraling ervoor dat ze er meestal wel mee wegkomt. Naast de bijdehante kant van Max, weet ze namelijk ook de mooie en lieve kant van Max goed neer te zetten. Een veelzijdige actrice, die zeker een Emmy verdient!

Rebecca: Courteney Cox in Cougar Town
Een serie als Friends evenaren is lastig, daar kwam Matthew Perry al meermaals achter met zijn verschillende geflopte nieuwe series. Toch bleek het Courteney Cox beter af te gaan: samen met haar inmiddels ex-man maakte ze de nieuwe succesvolle serie Cougar Town. Een compleet andere setting, maar niet minder grappig. Ze speelt cougar Jules Cobb, die op zijn minst vreemd te noemen is. De serie draait om haar en haar krankzinnige wijndrinkende vriendengroep, een setting die natuurlijk steevast hilarische situaties oplevert. En als je na zo’n succesvolle serie als Friends nog zo goed terug kan komen, dan verdien je wat mij betreft absoluut een Emmy!

Vorige week bespraken we de grappige mannen in de categorie Beste Acteur in een Komedieserie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.