Credits: Danny Feld / ABCCredits: Danny Feld / ABC

Onze Emmy’s: Beste Actrice in een Dramaserie

door • 07/06/2013 • FeaturesReactie (1)356

De publicisten voor de Emmy-campagnes maken overuren en ook op de redactie raken we er niet over uitgepraat. Wie worden er in juli genomineerd voor een Primetime Emmy? Ongeduldig als we zijn, nomineren wij alvast onze eigen favorieten. Vandaag bekijken we leading ladies in de categorie: Beste Actrice in een Dramaserie.

Steffie: Kerry Washington in Scandal
Dat politieke drama’s helemaal in zijn weet ondertussen iedereen wel, maar dat zelfs een politiek drama van de maker van Grey’s Anatomy verslavend kon zijn, zag ik niet aankomen. Waarom ik maar niet kan stoppen met kijken? Kerry Washington. Ze speelt Olivia Pope, één van de sterkste vrouwelijke personages van dit moment. Wanneer zij praat, luister je ademloos, want niemand gooit er zo moeiteloos zulke vurige monologen uit als zij. Ze praat snel, dwingend en vol overtuiging. Washington speelt briljant en overschaduwt al haar tegenspelers. Dat ze een soap opera drama boeiend kan houden zegt genoeg over haar prestaties.

Thijs: Claire Danes in Homeland
Deze categorie is een no-brainer. Geen enkele actrice komt in de buurt van Claire Danes in Homeland. Haar personage Carrie Mathison is verwikkeld in een voortdurende strijd tussen haar werk en haar grote liefde. De stage beauty maakt die bij vlagen hartverscheurend. Als ze in de finale van het tweede seizoen meer dan ooit tussen die twee kampen in komt te staan, straalt de pijn er gewoon vanaf. Danes pakte vorig jaar al de winst in deze categorie. Ik zie geen enkele reden om daar komende september verandering in te brengen.

Marloes: Connie Britton in Nashville
Connie Britton heeft niet alleen het beste haar in Hollywood (wat zeg ik, de wereld) maar ze kan ook nog wat. In Nashville geeft Britton ons een kijkje achter de schermen in de muziek business. Ondanks al het drama wat hiermee gepaard gaat worstelt haar personage zich overal doorheen, zoals het een moderne, sterke vrouw betaamt. Connie geeft haar een diepere laag door klein te spelen en emoties dicht bij haar zelf te houden. Dit maakt haar, ondanks haar status, toch herkenbaar. En iemand die al 20 jaar niet professioneel gezongen heeft en het er dan zo vanaf brengt verdient sowieso een award.

Lotte: Julianna Margulies in The Good Wife
Al sinds 2009 weet Julianna Margulies mij aan de buis gekluisterd te houden met haar prachtrol in The Good Wife. De actrice werd drie keer genomineerd voor een Emmy en in 2011 mocht ze het beeldje mee naar huis nemen. Bijzonder aan de serie is de driehoeksverhouding tussen Margulies’ personage Alicia Florrick en haar man Peter en baas Will. Deze blijft interessant en dit heeft alles te maken met haar uitstekende acteerwerk. Moet Alicia voor de spanning van Will of veiligheid voor haarzelf en de kinderen bij Peter kiezen? Ik zou er geen antwoord op kunnen geven. Je ziet, begrijpt en voelt haar twijfel niet alleen, je deelt ‘m.

Marijn: Elisabeth Moss in Mad Men
Net als haar karakter Peggy Olson weet Elisabeth Moss zich elk seizoen verder te ontwikkelen tussen de vele mannen in Mad Men. Jon Hamm mag als Don Draper dan wel de grote ster en het gezicht van de serie zijn, Moss weet zich steeds overeind te houden met haar sterke performances en onschuldige voorkomen. Daarnaast zorgt ze voor een fijne balans in de serie. Ze heeft al een paar Emmy nominaties gekregen de afgelopen jaren, maar nu moet ze gewoon winnen. Zeker dit seizoen waar haar karakter weer meer verantwoordelijkheden krijgt en Moss soms een killere Peggy moet neer zetten.

Steffie: Emily VanCamp in Revenge
Toegegeven, het tweede seizoen van Revenge is natuurlijk niet zo goed als het eerste, maar Emily VanCamp vind ik nog altijd fantastisch. Er staat dit seizoen voor haar personage Emily meer op het spel en de emoties lopen hoog op. Meer dan eens blijkt dat zij die zelf ook heeft en wat is dat fijn om te zien. Door haar kwetsbare kant te tonen, kan VanCamp laten zien dat ze nog meer in huis heeft, en wordt haar personage complexer. Dat ze daarnaast van tijd tot tijd genadeloos is, maakt het allemaal extra lekker. Haar prachtige wraakgezicht blijft namelijk toch wel favoriet.

Vorige week bespraken we de mannen in de categorie Beste Acteur in een Dramaserie.

Gerelateerde berichten

One Response to Onze Emmy’s: Beste Actrice in een Dramaserie

  1. Marloes van Bedaf zegt:

    En daar is de eerste award voor Monica! Ha. Critics Choice Awards. Al valt ze daar onder bijrol zie ik. Voor hoofdrol zou Orphan Black idd nog wel eens kunnen verrassen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.