Credits: Michael Desmond / ShowtimeCredits: Michael Desmond / Showtime

Onze Emmy’s: Beste Acteur in een Komedieserie

door • 14/06/2013 • FeaturesReacties (0)368

De publicisten voor de Emmy-campagnes maken overuren en ook op de redactie raken we er niet over uitgepraat. Wie worden er in juli genomineerd voor een Primetime Emmy? Ongeduldig als we zijn, nomineren wij alvast onze eigen favorieten. Deze week draait het om de grappige mannen in de categorie: Beste Acteur in een Komedieserie.

Steffie: Don Cheadle in House of Lies
Het tweede seizoen van de donkere komedieserie viel behoorlijk tegen, maar gelukkig was daar Don Cheadle. Wie mij kent weet dat ik normaal helemaal niet zo praat, maar wat is die Cheadle een baas. Geef die man een Emmy! Parsons en Baldwin hebben er toch al zat. Cheadle draagt de serie moeiteloos en zet hij zijn vreselijk egoistische en manipulatieve personage neer op een manier dat de kijker het toch nog kan opbrengen om van hem te houden. Met zijn oneliners, harde woorden en vuile grijns is hij geheel op zijn eigen wijze de koning van de komedie.

Julien: David Duchovny in Californication
Terug naar basic is de stijl van Duchovny in het zesde seizoen van Californication. Bekende fuck-ups weet hij nieuw leven in te blazen en dan heb ik het niet alleen over z’n relatie met Karen. Het advies van Hank op Becca’s eerste boekversie bijvoorbeeld. Alleen al de ogen van Duchovny vertellen daar het hele verhaal: hij wil niet weten wat z’n dochter allemaal gedaan heeft! Duchovny brengt komische ongemakkelijkheid naar eenzame hoogte zoals Steve Carrell dat eerder deed in The Office en dat is toch best wel een Emmy waard.

Yves: Jake Johnson in New Girl
Waar Schmidt (Max Greenfield) in het eerste seizoen veruit de grappigste van Jess’ drie huisgenoten was, neemt Jake Johnson als Nick Miller die rol steeds meer over in het tweede. Naarmate het verhaal zich meer en meer focust om de relatie tussen Jess en Nick, krijgt laatstgenoemde een steeds sterker personage, waarmee Johnson zich profileert als een van de grappigste komedie-acteurs op dit moment. Nick staat voor iedereen die worstelt met de grote vragen des levens, en er maar niet uit komt. Meest memorabel zijn de afleveringen waarin hij advies zoekt bij zijn zwijgzame Chinese vriend Tran.

Rik: Alec Baldwin in 30 Rock
Als de serie 30 Rock al niet een van de beste komedieseries van de laatste jaren is, dan is het personage van Jack Donaghy dat zeker ook. Alec Baldwin, de van nature serieuze filmster, kende door de jaren heen gematigd succes op het witte doek, maar kwam naar mijn idee pas echt tot leven in zijn rol als onoverwinnelijke netwerkbaas in 30 Rock, waar hij simpelweg belachelijk grappig is. Dankzij zijn bizar leuke optreden in deze serie verdient hij namens mij niet alleen de Emmy, maar ook een plekje in het rijtje van de meest onvergetelijke tv-personages aller tijden.

Rebecca: Josh Radnor in How I Met Your Mother
Zó meegesleept worden in het leven van een fictief personage als mij bij Ted Mosby overkwam, gebeurt me niet vaak. Ik lach om de hopeloze romanticus, leef mee met zijn hoop op het vinden van de ware en voel me thuis bij zijn vriendengroep. Allemaal dankzij acteur Josh Radnor, die je tot op een wonderbaarlijke hoogte laat meeleven met zijn personage. Hij maakt het fictieve figuur aandoenlijk en grappig, maar vooral menselijk. Opmerkelijk genoeg heeft hij nog vrij weinig awards op zijn naam staan. Na negen jaar vind ik het dus hoog tijd worden.

Marijn: Jim Parsons in The Big Bang Theory
Als je vier keer op rij genomineerd wordt voor een Emmy en daar dan ook nog twee van wint, dan mag je wel concluderen dat je het goed doet. Jim Parsons heeft van Sheldon Cooper een icoon gemaakt. De manier waarop hij de briljante gek neerzet is keer op keer verbluffend. En dit seizoen is het vooral heerlijk om te zien hoe hij omgaat met zijn vriendin Amy. Het is natuurlijk een nogal een unieke relatie, maar voor Amy is het nog niet genoeg.


Vorige week bespraken we de leading ladies in de categorie Beste Actrice in een Dramaserie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.