Credits: NBCCredits: NBC

One Big Happy: pilot

door • 20/03/2015 • RecensiesReacties (0)533

Cast Elisha Cuthbert, Nick Zano, Kelly Brook, Rebecca Corry, Chris Williams en Brandon Mychal Smith
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 18 maart 2015
Zender NBC (Amerika)

Plot De lesbische Lizzy (Elisha Cuthbert) en haar beste vriend, de heteroseksuele Luke (Nick Zano), hebben een pact: als ze voor hun dertigste geen kinderen hebben, beginnen ze samen een familie. Die tijd is aangebroken, maar net wanneer Lizzy zwanger wordt, ontmoet Luke de liefde van zijn leven. De Britse Prudence (Kelly Brook) gooit roet in het eten van Lizzy’s idee, die een perfect gelukkig gezinnetje met haar beste vriend voor zich zag.

Opvallend De nieuwe NBC-komedie wordt geproduceerd door niemand minder dan Ellen DeGeneres. Eerder heeft Ellen al wel een talkshow en twee realityprogramma’s geproduceerd, maar One Big Happy is haar eerste gescripte televisieserie.

Waarom wel? Op het eerste gezicht is One Big Happy best een leuk concept. Het idee van twee beste vrienden met een verschillende seksuele geaardheid die samen een baby gaan opvoeden, schreeuwt natuurlijk om hilarische situaties. Lizzy en Luke zijn erg vermakelijk samen en we hadden ook niet anders verwacht. Acteurs Elisha Cuthbert en Nick Zano speelden eerder namelijk allebei al in komedieserie Happy Endings, waar ze ook absoluut twee van onze favoriete personages waren. Lizzy heeft een aparte persoonlijkheid, totaal anders dan de standaard personages die vaak in sitcoms voorkomen. Er wordt af een toe ook nog best een leuke woordgrap gemaakt, wat wij wel kunnen waarderen.

Waarom niet? We kunnen ons niet herinneren wanneer we ons zo snel zo erg aan een lachband geërgerd hebben! Binnen de eerste twee minuten was het gelach al tenenkrommend nep, waardoor de grappen meteen een stuk slechter werden. Verder lijkt de relatie met Lizzy’s zus erg geforceerd: alsof de makers krampachtig op zoek waren naar een manier om meer personages aan de pilot toe te voegen. En dan is er ook nog Luke’s vriendin Prudence, die het bloed werkelijk waar onder onze nagels vandaan haalt met haar neppe persoonlijkheid.

Blijven kijken? Als ze ons beloven de lachband uit het raam te gooien en Prudence’ karakter te herschrijven, dan willen we misschien nog wel een aflevering kijken. Maar we vrezen dat dat helaas niet gaat gebeuren. Zonde, want de basis had nog best wel potentie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.