Credits: Jack Rowand / ABCCredits: Jack Rowand / ABC

Once Upon a Time in Wonderland: pilot

door • 11/10/2013 • RecensiesReacties (0)314

Cast Sophie Lowe, Peter Gadiot, John Lithgow, Emma Rigby, Hugo Steele en Naveen Andrews
Genre Fantasy
Speelduur 45 minuten
Premiere 10 oktober 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot De jonge Alice (Sophie Lowe) claimt te hebben geleefd in een andere wereld, genaamd Wonderland. Hier zou ze verliefd zijn geworden zijn op een lampgeest, Cyrus (Peter Gadiot). Alice’ vader verklaart haar voor gek en laat haar onderzoeken. Diep in haar hart weet Alice dat Wonderland echt bestaat. Ze is vastbesloten om terug te keren en verloren liefde Cyrus te vinden.

Opvallend De serie is een spin-off van het populaire Once Upon a Time, waarin de dochter van Snow White en Prince Charming vervloekte sprookjesfiguren probeert te redden uit een troosteloze stad, Storybrooke. Deze succesvolle reeks, uiteraard geïnspireerd op bekende sprookjes, is in Amerika inmiddels alweer toe aan het derde seizoen. Net als in Once Upon a Time speelt het fictieve Storybrooke ook een rol in Once Upon a Time in Wonderland. Ook is Once Upon a Time in Wonderland grotendeels geïnspireerd op het klassieke kinderboek van Lewis Caroll.

Waarom wel?Alice in Wonderland is één van de meest intrigerende kinderboeken ooit geschreven. Bij uitstek is het verhaal dus geschikt voor een serie. Deze eerste aflevering van Once Upon a Time in Wonderland is dan ook veelbelovend. We zien flashbacks van Alice en Cyrus in betere tijden in Wonderland, haar aanvaringen met de Rode Koningen en we krijgen een voorproefje van de nieuwe avonturen die haar te wachten staan. Dit alles aangevuld met mooie special effects.

Waarom niet? Niet iedereen zal blij zijn met de keuze voor een romantische invalshoek. De scènes tussen Alice en haar lampgeesthunk Cyrus zijn een beetje sentimenteel en afwijkend van het traditionele verhaal. Toch is de zoektocht naar Cyrus wel de rode draad van de serie, dus kijkers die al van het idee van dweperige liefdesscènes moeten kokhalzen, kunnen beter nu vast afhaken.

Blijven kijken? Deze eerste aflevering belooft veel goeds. Het verhaal verveelt geen moment. Ook op visueel gebied is de pilot geslaagd, sprookjesachtig mooi en tegelijkertijd een beetje melancholisch. Kom maar op met de volgende!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.