Credits: Jack Rowand / ABCCredits: Jack Rowand / ABC

Once Upon a Time: seizoen 2

door • 13/05/2013 • RecensiesReacties (0)429

Cast Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Lana Parrilla, Josh Dallas, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Raphael Sbarge, Colin O’Donoghue en Emilie de Ravin
Genre Fantasy/drama
Speelduur 42 minuten

Aantal afleveringen 22
Zender ABC (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards Geen

Plot In het tweede seizoen van Once Upon a Time is de magie terug in Storybrooke. Families worden herenigd en iedereen weet weer wie hij of zij was voor de vloek hun geheugens wiste. Nu Mr. Gold (Robert Carlyle) zijn kracht terug heeft wil hij Regina (Lana Parrilla) laten boeten. Als Emma (Jennifer Morrison) Regina van Mr. Golds vloek redt verdwijnt ze naar het Enchanted Forest, gevolgd door Sneeuwwitje.

Memorable quote Baelfire: “Magic is dangerous. It always comes with a price.”

Opvallend Veel van de namen die de sprookjesfiguren in de echte wereld kregen komen ergens vandaan. Bijvoorbeeld Regina Mills, de Evil Queen in de sprookjeswereld, komt van het Italiaanse woord voor koningin en het Griekse woord voor appel, een kenmerk van de Evil Queen.

Hoe zit het in elkaar? In de serie wordt veel met flashbacks gewerkt. Het verhaal speelt zich af in de tegenwoordige tijd en in de echte wereld, maar door flashbacks naar de sprookjeswereld komen we steeds meer over het verhaal en de karakters te weten.

Waarom wel? In dit seizoen komen we steeds meer te weten over alle sprookjesfiguren. Het verhaal ontrafelt zich en de geschiedenis en motieven van de hoofdpersonages komen boven water drijven. De verhaallijn is, ondanks dat het over sprookjes gaat, spannend. Ook komen er nieuwe sprookjes aan het licht, zoals Peter Pan en Doornroosje. Het leuke aan Once Upon a Time is dat de sprookjes iets met elkaar te maken hebben en de verhalen in elkaar haken. Alle sprookjesfiguren komen in elkaars verhaal voor en stellen soms meerdere karakters voor, zo is Repelsteeltje ook het beest (van Belle).

Waarom niet? Als je afknapt op slechte special-effecten moet je zeker niet naar deze serie kijken. De grafische elementen laten veel te wensen over, wat vooral de sprookjeswereld lachwekkend maakt, en niet op een positieve manier. Er wordt vaak teruggegrepen op oude gebeurtenissen en het verhaal wordt niet chronologisch verteld. Daardoor is het af en toe onduidelijk waar het nu precies over gaat en hoe de verhaallijn ook alweer in elkaar zat. Daarnaast maken de vele verhaallijnen de serie soms wat verwarrend.

Blijven kijken? Jazeker, de problemen in Storybrooke zijn nog niet opgelost en we hebben nog lang niet alle sprookjes voorbij zien komen. Op 10 mei werd de serie vernieuwd voor een derde seizoen en komende herfst verschijnt de serie in Amerika alweer op tv.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.