Credits: SBS / ElvinCredits: SBS / Elvin

Officiële politiematerialen in Dokter Tinus toegestaan

door • 27/03/2013 • NieuwsReacties (0)397

De Amsterdamse rechtbank bepaalde vandaag dat Dokter Tinus officiële politiematerialen mag blijven gebruiken.

Agent Ken, vertolkt door Tygo Gernandt, zou volgens de politie haar imago geen goed doen en pleitte daarom voor een verbod op het gebruik van onder andere politie-uniformen in de serie.

“Regisseur Pollo de Pimentel kreeg na inzage van zijn script voor het tweede seizoen te horen dat ‘de politie zich niet in het beeld herkent dat van de politie wordt neergezet’ en dat hij voor de opnames, die nu lopen, geen gebruik mag maken van hun beeldmerk op uniformen en auto’s.” Zo viel in het NRC van 14 maart te lezen.

FourOne. Media BV, producent van Dokter Tinus, stapte naar de rechter en de Vereniging van Onafhankelijke Televisie Producenten (OPT) spande een kort geding aan tegen de Staat. Hoewel De Nationale Politie niet blij is met Agent Ken en vindt dat alleen zij het logo en toebehoren mag gebruiken, is de rechter niet meegegaan in het verbod. Het belang van de politie om haar imago te beschermen weegt hier minder zwaar dan de vrijheid van meningsuiting, zo werd er gesteld. “Het gaat hier overduidelijk om een dramaserie. Niet om een weergave van de werkelijkheid.”

Voor juichen is het echter nog iets te vroeg, over twee weken zal duidelijk worden of deze uitspraak voor alle tv-producties geldt of dat de politie nog een vinger in de pap mag houden.

Dokter Tinus is een komische dramaserie over de bijna gelijknamige vaatchirurg (Dokter Martinus Elsenbosch) uit de grote stad, die plotseling een bloedfobie krijgt. Hierdoor is hij genoodzaakt zijn werk in het ziekenhuis vaarwel te zeggen en het leven als huisarts in een dorp mag verwelkomen. Thom Hoffman mag de hoofdrol in zijn repertoire bijschrijven. De serie zal dus terugkeren op SBS6, wanneer is nog niet bekend.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.