Credits: CBSCredits: CBS

The Odd Couple: pilot

door • 26/02/2015 • RecensiesReacties (0)635

Cast Matthew Perry, Thomas Lennon, Wendell Pierce, Leslie Bibb en Lindsay Sloane
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 19 februari 2015
Zender CBS (Amerika)

Plot Nadat ze beiden uit huis zijn gezet door hun vrouw, trekken de vrienden Oscar Madison (Matthew Perry) en Felix Unger (Thomas Lennon) samen in het ‘vrijgezellen’ appartement van Oscar. Zo hebben ze steun aan en gezelschap van elkaar. Hun manier van leven verschilt echter als dag en nacht, wat in het dagelijks leven niet altijd even goed uitpakt.

Opvallend Na een film (1968), twee verschillende sitcoms (1970-1975 en 1982-1983) en een cartoonserie (1975) is deze versie van The Odd Couple de vijfde verfilmde variant sinds het originele toneelstuk in 1965 op Broadway in première ging. Matthew Perry is in deze serie naast de hoofdrolspeler ook schrijver en uitvoerend producent.

Waarom wel? In The Odd Couple volgen de vele grappen elkaar snel op. De set ziet er leuk uit, is modern en heeft een mooi uitzicht over New York City. De cast is redelijk sterk met Matthew Perry als belangrijkste en bekendste acteur. Hij weet Chandler Bing (Friends) volledig van zich af te schudden en te verrassen met een heel ander personage.

Waarom niet? De humor in The Odd Couple is heel erg flauw. Hoewel de grappen snel achter elkaar komen, is het overgrote deel erg voor de hand liggend en voorspelbaar. Alles lijkt net iets té geacteerd en voelt vaak onnatuurlijk of ongemakkelijk. De serie heeft wel een leuke setting en leuke cast, maar blijft heel ver achter op succesvolle komedieseries die we allemaal al jaren kennen en kijken.

Blijven kijken? Nee, helaas. We hadden hoge verwachtingen van The Odd Couple, die vrijwel allemaal niet zijn uitgekomen. Onze laatste hoop was gevestigd op Matthew Perry, maar zelfs hij zal deze komedie waarschijnlijk niet kunnen redden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.