Credits: Sven Frenzel / The CWCredits: Sven Frenzel / The CW

Nikita: seizoen 4

door • 24/10/2014 • RecensiesReacties (0)545

Cast Maggie Q, Shane West, Lindsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Lyndie Greenwood en Dillon Casey
Genre Actie/misdaad/drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 6
Zender The CW (Amerika) Veronica (Nederland)
Awards Geen

Plot 
Nikita (Maggie Q) is op de vlucht voor autoriteiten die denken dat zij de president van Amerika heeft vermoord. Haar vrienden van Division willen haar helpen en gaan op zoek naar de echte dader. Ondertussen is Amanda (Melinda Clarke) met behulp van een hele sterke organisatie bezig met een wraakactie op Nikita.

Memorable quote Nikita: “I’m supposed to let it go, but I can’t. … taking them on, I can’t do it alone. I know it’s asking a lot, but I need you. I need your help, one last time. We started this fight together, just you and me.”

Opvallend  Na een lange tijd van onzekerheid besloot The CW de serie na seizoen drie niet gelijk te stoppen, maar de makers de kans te geven om de serie af te sluiten. Ondanks dat hiervoor maar zes afleveringen werden gegeven, hebben de makers deze kans met beide handen aangegrepen en geprobeerd de serie op een zo goed mogelijke manier tot een einde te brengen.

Hoe zit het in elkaar? In elke aflevering wordt er gefocust op een grote verhaallijn, die dit seizoen wordt afgesloten. Tevens staan elke aflevering steeds de verhaallijnen van andere personages het meest centraal, om ook deze verhaallijnen op een goede manier af te sluiten. Daarnaast bevat het hele seizoen ook een overkoepelend plot die alle losse afleveringen en verhaallijnen tot een geheel brengt.

Waarom wel? Dit seizoen is een ontzettend mooie afsluiting van een hele sterke serie. Ondanks dat dit seizoen maar zes afleveringen heeft, wordt elke verhaallijn afgesloten. Daarbij komt echt elk personage aan bod, zelfs de personages die normaal wat minder aan bod kwamen, krijgen een duidelijke afsluiting. En terwijl alles wordt afgesloten, weten de makers de spanning goed in stand te houden. Na dit seizoen zal je Nikita waarschijnlijk alleen nog maar meer waarderen!

Waarom niet? Zes afleveringen voor een seizoen is weinig. Heel weinig zelfs. Ondanks dat elke verhaallijn en elk personage een einde heeft gekregen, hadden wij als fans van de serie toch liever gezien dat hieraan iets meer afleveringen besteed hadden kunnen worden. In sommige gevallen kan het wat gehaast overkomen, maar op deze manier zien we als kijker natuurlijk wel hoe alles afloopt.

Blijven kijken? Helaas is blijven kijken sowieso geen optie, omdat dit het laatste seizoen is. Gelukkig hebben de makers gezorgd voor een mooi laatste seizoen, wat de pijn van het stoppen wellicht wat verzacht.

Het vierde en laatste seizoen van Nikita is vanaf 15 oktober 2014 beschikbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Bros. Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.