Credits: SBS / ElvinCredits: SBS / Elvin

Nieuw in Nederland: niet te missen series

door • 23/02/2014 • FeaturesReacties (0)348

Onze winter-favorieten zoals Overspel en Penoza zijn van televisie verdwenen en dus is er weer ruimte voor nieuwe Nederlandse series. Wij zetten de beste voor je op een rijtje.

Hadden we deze winter het fenomenale RAMSES over Ramses Shaffy, nu krijgt ook een andere grootheid een vierdelige miniserie. Op 24 februari begint de VPRO met Johan over wie anders dan Cruijff. Reinout Scholten van Aschat heeft de eer en vertolkt de titelrol, Bracha van Doesburgh speelt zijn vrouw Danny. De echte Johan is er niet zo blij mee, maar wij natuurlijk wel!

Wij zitten eigenlijk te wachten op Eva van de Wijdeven als Eva in het nieuwe seizoen van ADAM – E.V.A., maar voordat het zo ver is, kunnen we Eva (zie foto) eerst nog in een andere serie zien schitteren. In Celblok H heeft ze één van de hoofdrollen naast Isa Hoes, die in deze SBS-serie centraal staat. Ze speelt kapster Suus, die voor poging tot moord op haar man de gevangenis in draait. Vanaf 3 maart is bij SBS6 te zien hoe haar dat vergaat.

Omdat alles wat de VARA maakt het goed doet bij ons (eerder genoemde Overspel, ADAM – E.V.A. en natuurlijk De Prooi), zijn wij ontzettend blij met de komst van de nieuwe miniserie De Deal. Het is een politieke, dus dat maakt ons nog gelukkiger. Misschien dan eindelijk een beetje Borgen of House of Cards in ons eigen land. Jacob Derwig, die wij sowieso bewonderen sinds In Therapie, speelt de charismatische po­pulist Wouters tijdens een spannende verkiezingsstrijd. Carolien Spoor kan de Nederlandse Katrine Fønsmark worden, want zij is te zien als de jonge journaliste Fenna. De driedelige miniserie is vanaf 8 maart bij de VARA op Nederland 2 te zien.

Ook nieuw: Fashion Planet, 11 maart (Net5) en Rechercheur Rita, 16 april (SBS6)

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.