Credits: Adult SwimCredits: Adult Swim

Newsreaders: pilot

door • 18/01/2013 • RecensiesReacties (0)786

Cast Mather Zickel, Dannah Phirman, Kumail Nanjiani, Andrea Savage, Alison Becker en Ray Wise
Genre Komedie
Speelduur 12 minuten
Première 17 januari 2013
Zender Adult Swim (Amerika)

Plot Om de autoindustrie te helpen zet het grote American Auto onder valse voorwendselen een nieuw busje op de markt, de fuck-Van. Hierin pik je simpel een vrouw op, waarna je een internetseksvideo maakt van wat je met haar doet. Een enorm succes! Er komt echter snel een rechtszaak omdat niet iedereen seks kan krijgen in z’n busje. Ames MacKenzie (Brian Posehn) voelt zich tekort gedaan en dan gaat het balletje rollen. De fuck-Van blijkt gewoon de grootste en beste reclamecampagne ooit te zijn. Reden genoeg voor een achtergrondverhaal met Amerika’s meest vertrouwde gezicht van het nieuws: Louis La Fonda (Mather Zickel).

Opvallend Newsreaders is een spin-off van Children’s Hospital. Samen met NTSF:SD:SUV:: zijn er nu drie persiflerende komedies te vinden op Adult Swim. De hints naar de echte wereld zijn niet heel subtiel. De fuck-Van is een persiflage op de Bangbus, uitgevonden door American Auto oftewel General Motors, bedacht door twee studenten. Of zoals La Fonda zelf zegt: “Like Apple Computer, another succesful business was born in a garage.” Kunnen deze bedrijven wel tegen een beetje humor?

Waarom wel? De extremen worden opgezocht in Newsreaders. De show persifleert het nieuws tot aan het randje. American Auto zat bijvoorbeeld niet alleen achter de fuck-Van, maar ook achter de bosbranden in Californië en de uitbraken van de E. coli-bacterie. Waarom? Geen idee, maar wij moesten lachen. Dan is er nog die korte minuut over vroeger met Ray Wise (Twin Peaks): “In my time Turkey Sandwiches were a quarter and prostitutes were two Turkey Sandwiches.” Het echte paradepaardje is wel die stoïcijnse kop van Zickel, die vertrouw je al van een kilometer afstand.

Waarom niet? Children’s Hospital en Newsreaders zijn familie van elkaar. Als Newsreaders zich weet te scheiden van z’n moeder en wekelijks een fris onderwerp op televisie gooit, hebben we niets om over te klagen. Wij zitten al klaar voor de volgende.

Blijven kijken? Droge humor, een rijke fantasie, volkomen onverklaarbare en onrealistische interviews, persiflage na persiflage. Voor ons doen deze redenen het allemaal, maar één ervan is al genoeg om te smachten naar volgende week.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.