Credits: Greg Gayne / FoxCredits: Greg Gayne / Fox

New Girl: seizoen 2

door • 15/05/2013 • RecensiesReacties (0)701

Cast Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield, Lamorne Morris en Hannah Simone
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Aantal afleveringen 25
Zender Fox (Amerika) RTL 5 (Nederland)
Awards Nominaties Golden Globe voor Beste Actrice Komedie (Zooey Deschanel) en Beste Bijrol (Max Greenfield)

Plot 
Jess (Zooey Deschanel) is inmiddels aardig ingeburgerd in het appartement dat ze deelt met Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) en Winston (Lamorne Morris). Dat is maar goed ook, want ze zit veel thuis door haar ontslag en het lukt haar niet om een andere baan als docent te vinden.

Memorable quote Nick to Winston: If you want to end this, we need to get a photo of Shivrang’s penis.”

Opvallend Aflevering zeventien, over de gezamenlijke parkeerplek, zou er oorspronkelijk heel anders uit komen te zien. De aflevering werd geschreven voordat Jess en Nick voor het eerste zoenden (aflevering vijftien) en dit veranderde zoveel in de serie dat de makers niet meer achter het script stonden. Ze waren allemaal van mening dat het vanaf dat moment geen geheim meer kon blijven tussen de twee. Het was ontzettend kort dag, maar voor het eerst in de geschiedenis besloten zij om de complete aflevering te herschrijven.

Hoe zit het in elkaar? Na een succesvol eerste seizoen was het onvermijdelijk dat er een vervolg zou komen op New Girl.  Dit seizoen gaat in op de wens van menig kijker om Jess en Nick bij elkaar te brengen. Niet zonder slag of stoot uiteraard, want er worden eerst een hoop vriendjes van Jess geïntroduceerd. Iedere aflevering is het weer de vraag of het deze keer wel gaat gebeuren. Maar niet alleen Jess en Nick zijn aan de beurt, ook bij Schmidt en Cece blijft het een raadsel.

Waarom wel? De serie blijft ons aan het lachen maken! Iedere afzonderlijke aflevering is weer vermakelijk om naar te kijken. Dit komt grotendeels door de personages die de meest aparte uitspraken doen in bijzondere, maar ook herkenbare situaties. Om over de vele pranks van de mannen nog niet te spreken. De acteurs bezitten allemaal over een goeie portie humor, waardoor de grappen natuurlijk en geloofwaardig overkomen.

Waarom niet? De inhoud is over het algemeen vrij veel hetzelfde als in seizoen één.  Je weet inmiddels dat de personages in gekke gebeurtenissen terecht komen en er vandoor rennen als het te moeilijk wordt of al zingende alles proberen te verzachten. Deze manier van problemen oplossen kan als aanstellerig worden ervaren en het verhaal is zo nogal langdradig. Ook het om elkaar heen gedraai van Schmidt en Cece gaat behoorlijk op onze zenuwen werken. Als je je afvraagt of de personages ook eens serieus kunnen reageren, zonder een gek gezicht te trekken, kan je beter niet naar New Girl kijken.

Blijven kijken? Zeker weten! Het romantische einde van seizoen twee maakt ons nieuwsgierig naar het vervolg. We moeten er nog even flink geduld voor hebben, maar seizoen drie staat voor februari 2014 gepland.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.