Credits: Greg Gayne / FOXCredits: Greg Gayne / FOX

New Girl: seizoen 1

door • 27/12/2012 • RecensiesReacties (0)955

Cast Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield, Hannah Simone en Lamorne Morris
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender Fox (Amerika) RTL 5 (Nederland)
Awards Nominatie People’s Choice Award 2012 voor Favoriete Nieuwe Komedie

Plot De wat eigenaardige, maar schattige Jess (Zooey Deschanel) zoekt een nieuwe woonruimte nadat ze haar vriend heeft betrapt met een andere vrouw. Ze wordt de nieuwe huisgenoot van drie mannen, Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) en Winston (Lamorne Morris).

Memorabele quote Jess to Nick: “Are you sure you’re okay? You’re walking like a Disney witch. Let me drive you to your doctor.”

Opvallend Winston (Lamorne Morris) zit niet in de pilot. Coach (Damon Wayans) is daarin de vierde huisgenoot. Wayans moest stoppen met de serie vanwege zijn rol in ABC’s Happy Endings. Tijdens de casting voor New Girl leek het erop dat Happy Endings niet vernieuwd zou worden. Toen dat onverwacht toch nog gebeurde, had hij geen tijd meer voor de nieuwe sitcom.

Hoe zit het in elkaar? Wie zich afvraagt hoe het is om met Zooey Deschanel samen te wonen, en we weten best dat het een veel voorkomende dagdroom is, heeft nu een antwoord. In New Girl krijgen we een aardig idee hoe het is om Jess (we vermoeden dat Zooey behoorlijk op haar lijkt) als huisgenoot te hebben. Het eerste seizoen zit vol met badkamerscènes en keukentafelgesprekken.

Waarom wel? Het is een van de grappigste nieuwe sitcoms van de laatste jaren. Alle acteurs hebben duidelijk een goede komische timing. Doordat hun personages constant in gekke, maar toch soms herkenbare situaties terecht komen, valt er altijd iets te lachen. Ongemakkelijke dialogen en rare reacties tijdens gesprekken zijn heel normaal in New Girl. Die ongemakkelijkheid, van zowel de situaties als de personages, is juist een groot deel van de kracht van de serie. Oh en de rest van New Girl’s kracht komt natuurlijk van Zooey Deschanel.

Waarom niet? We beginnen ons stiekem af te vragen of Zooey Deschanel ook eens iets anders kan spelen. Ze is altijd het schattige en sukkelige meisje. In New Girl doet ze daar nog een schepje bovenop. Het woord ‘adorkable’ is voor haar uitgevonden. Ze speelt Jess geweldig. Houd je niet van brildragende meisjes, die jingles maken over wat ze doen, niet normaal kunnen flirten, geregeld attributen tevoorschijn halen en net iets te vaak met gekke stemmetjes praten? Dan kan het nog wel eens gaan vervelen.

Blijven kijken? Ja! Het tweede seizoen is al in volle gang en is minstens zo vermakelijk. Ook zijn de afleveringen zelfs de tweede keer nog leuk, dus waarom niet aan een nieuw seizoen beginnen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.