Credits: Jean Pierre Heijmans / SBSCredits: Jean Pierre Heijmans / SBS

Nederlands najaar: niet te missen series

door • 09/09/2013 • FeaturesReacties (0)511

Het nieuwe televisieseizoen betekent tientallen nieuwe tv-series in Amerika, maar ook in eigen land verschijnt er genoeg nieuws op televisie. Wat mag je nou echt niet missen? Wij zetten de leukste series op een rijtje.

Om eerlijk te zijn weten we niet zo goed wat we moeten denken van Martijn Krabbés acteerdebuut. Toch mag De Man Met De Hamer niet ontbreken in dit rijtje. Zijn vader Jeroen Krabbé doet namelijk ook mee. Om het Martijn makkelijk te maken spelen ze ook vader en zoon op het kleine scherm. Jeroen is de nukkige veilingmeester Arend de Leeuw en Martijn zijn lang verloren zoon die na twintig jaar onverwacht op de stoep staat. De tiendelige dramaserie begint op 15 september om 21.30 bij RTL 4.

Na Gooische Vrouwen hebben we Tjitske Reidinga gelukkig in nog genoeg andere series en films kunnen bewonderen, maar dat ze nu de titelrol in Doris (zie foto) heeft vinden wij toch wel heel erg fijn. Ze speelt namelijk een heerlijke rol in de lichtvoetige komedie over een vrouw die na haar scheiding een nieuw leven op moet bouwen. Ook Jacob Derwig (In Therapie) doet het goed als haar beste vriend Tim. De twee vullen elkaar goed aan en zorgen voor vermakelijke televisie. Doris gaat op 23 september om 21.30 in première bij Net5.

Nog een andere grote naam zal dit najaar te zien zijn op het kleine scherm. Pierre Bokma heeft namelijk de hoofdrol in de nieuwe driedelige VARA-serie De Prooi. Hij is vanaf 19 oktober op Nederland 2 te zien als bankier Rijkman Groenink in het psychologische drama over de val van de ABN AMRO. Het is een nogal zwaar onderwerp, maar wij rekenen erop dat Pierre Bokma er een top serie van maakt. Bovendien gaat De Prooi ook in première tijdens het NFF, dus dat zegt wel iets.

Een maand later op 27 oktober gaat de dramaserie Zusjes in première bij Zapp op Nederland 3. Hierin hebben Charlie Chan Dagelet en Chloé Leenheer de hoofdrollen als zusjes Mitzi en Eefje die noodgedwongen samen op kamers in Amsterdam gaan wonen. Laat je niet afschrikken door Zapp, want Zusjes is een echte familieserie en zeker geen kinderserie. Met ook sterke rollen van Loek Peters en Terence Schreurs is er genoeg te lachen, maar zit er ook een flinke portie drama in de serie. Benieuwd naar meer? Klik hier om de interviews met de cast te bekijken en hier voor de speciale Zusjes-kijkdate van de hoofdredactie.

Er komen ook een aantal successeries terug op televisie. Vanaf 29 oktober is het derde seizoen van Penoza te zien op Nederland 3. De topcast wordt dit seizoen aangevuld door niemand minder dan Peter Blok en Gijs Naber, dus dat belooft wat. Ook een andere favoriet keert terug. We hebben er heel lang op moeten wachten, maar het tweede seizoen van Overspel gaat op 26 oktober eindelijk in première bij de VARA op Nederland 1.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.