NatalieSlider

Natalie Edwardes’ visie: “Remakes zijn zonde van onze eigen fantasie.”

door • 29/03/2013 • InterviewsReactie (1)935

De redactie van SERIEVISIE zit natuurlijk vol met kenners, maar wie weet er nou meer over tv-series dan de acteurs en actrices die er zelf in spelen. Dus vragen wij bekend televisieland naar hun visie op series. We trappen af met Natalie Edwardes, die met ons praat over Divorce, Penoza’s personage Carmen en de Roseanne-remake.

De 34-jarige Natalie Edwardes is al van jongs af aan bezig met zingen, dansen en acteren in musicals. Het is dus geen verrassing dat ze de theaterschool heeft afgerond. Na haar opleiding was ze te zien in het ensemble van verschillende musicals, zoals Ren Lenny Ren en Turks Fruit, en speelde ze een rol in het toneelstuk Liefde is Kouder dan de Dood.

De actrice is ook regelmatig voorbij gekomen op televisie. Ze is te zien geweest in verschillende reclames, maar ook in afleveringen van een aantal televisieseries. Ze liet zich van haar beste kant zien in onder andere Keyzer & De Boer Advocaten, Voetbalvrouwen, Juliana en Toen was geluk heel gewoon. Pas hierna kwam haar grote doorbraak bij het Nederlandse publiek, in 2008 werd ze gecast als dokter Tess Lindeman in de serie ONM.

Toen we vroegen naar haar favoriete serie was haar reactie: “Nou, daar vraag je me wat. Het was altijd Grey’s Anatomy, maar nu eigenlijk niet meer.” Dus ging ze maar voor RTL’s hitserie Divorce. Die serie gaat over drie mannen, Joris, Boudewijn en David, die allen midden in een scheiding liggen. Ze besluiten om met zijn drieën bij elkaar een luxe villa in te trekken, waarna een hechte vriendschap ontstaat.

Waarom is Divorce jouw favoriete tv-serie?
“Ik kijk voornamelijk omdat ik acteur Dirk Zeelenberg erg goed vind. Hij is briljant in z’n emotie en taal. De rest doet het ook goed, maar hij valt me echt op. Hij heeft iets.”

Wat is er essentieel voor een goede tv-serie?
“Het is belangrijk dat je als acteur of actrice goed snapt wat je speelt en écht speelt wat je krijgt. Doe dat overtuigend, want de camera’s staan dicht op je gezicht. Je moet het werkbaar maken en als dat lukt, dan is de serie al voor een groot deel geslaagd.”

Welke rol in welke serie zou je zelf graag spelen?
“Ik zou graag de rol van Carmen in Penoza spelen, omdat ik een andere Carmen voor me zie als ik de serie kijk. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind Monic Hendrickx niet gevaarlijk genoeg. Wel mijn complimenten voor het spel van Monic, ze doet het heel goed, maar ik wil zelf gewoon heel graag Carmen spelen.”

Welke serie zou een Nederlandse remake moeten krijgen?
“Geen, ik vind het zonde van onze eigen fantasie. Dat heeft natuurlijk met geld te maken, want als ons land geld genoeg zou hebben, zouden we ook onze eigen series maken. Aaf bijvoorbeeld is een kopie van een oude Amerikaanse serie, Roseanne. Het idee is leuk, maar geplakt op iets wat erg goed werkte in de jaren ’90 in Amerika. Er zijn zoveel mensen die genoeg ideëen hebben, maar geen geld betekent kopiëren. Er wordt op die manier in ieder geval iets gemaakt, maar ik vind het jammer. En als je internationaal dan iets plukt, doe het dan ook goed. Ik ben niet tegen remakes, maar jongens, maak zelf wat.”

Gerelateerde berichten

One Response to Natalie Edwardes’ visie: “Remakes zijn zonde van onze eigen fantasie.”

  1. Ruden Nijsse zegt:

    Helemaal mee eens. 'Uniekarme' remakes zijn goedkoper, maar creativiteit en originaliteit zijn de bijbehorende kosten vaak meer dan waard. Als je dan toch met niks nieuws kan komen, probeer het dan ook niet; hengel wat rechten binnen en gooi er nasynchronisatie overheen.

    Een kind kan de was doen, hoewel je je kleding dan wel te klein en met brandplekken van het strijkijzer weer in je kast hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.