Credits: Mark Levine / ABCCredits: Mark Levine / ABC

Nashville: seizoen 2

door • 19/05/2014 • RecensiesReacties (0)919

Cast Hayden Panettiere, Connie Britton, Charles Esten, Jonathan Jackson, Clare Bowen, Maisy Stella, Lennon Stella, Sam Palladio Eric Close, Judith Hoag, Will Chase, Chris Carmack en Aubrey Peeples
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender ABC (Amerika)
Awards Geen

Plot Rayna (Connie Britton) moet na het auto-ongeluk hard vechten om er weer bovenop te komen. Maar ze vecht echter niet alleen voor haar leven, ook haar carrière komt in gevaar door de nieuwe CEO van Edgehill. Als ze dan ook nog eens besluit om de tour niet af te maken, zorgt dat weer voor problemen bij Juliette (Hayden Panettiere), die het in haar eentje niet lijkt te redden.

Memorabele quote Juliette: “It turns out that I hate being invisible more than I hate being alone.”

Opvallend Muziek klinkt zelfs door in de titels van de afleveringen van het tweede seizoen van Nashville. Op aflevering tien Tomorrow Never Comes en finale On the Other Hand na komen alle titels van liedjes van bekende countryzangeressen. 

Hoe zit het in elkaar? Het tweede seizoen hangt helemaal van liedjes aan elkaar. Meer dan in de eerste reeks draait het allemaal om muziek. Soms lopen fictie en werkelijkheid zelfs in elkaar over, met bijvoorbeeld gastrollen van Kellie Pickler en Kelly Clarkson. Maar ook gaan de acteurs en actrices uit Nashville er in het echt op uit en spelen concerten voor volle zalen, waar vervolgens weer de special Nashville: On the Record van is gemaakt.

Waarom wel? Gelukkig hebben de makers van Nashville van hun fouten geleerd en is het tweede seizoen wat minder dramatisch. Begrijp ons niet verkeerd, het is echt nog een dramaserie met genoeg plottwists, maar die stapelen zich niet meer zo snel achter elkaar op zoals in bijvoorbeeld de finale van seizoen één. Wat er minder aan drama in zit, lijkt er meer aan muziek in te zitten en dat vinden wij fijn. Niet alleen meer liedjes per aflevering, maar ook meer evenementen eromheen, zoals het concert voor de mariniers of de Grand Ole Opery ceremonie voor Juliette. Dat de focus meer op muziek ligt, zorgt er ook weer voor dat bepaalde personages interessantere verhaallijnen krijgen. Zo kon de verlegen Scarlett uitgroeien tot één van onze favoriete karakters.

Waarom niet? Vervelende bijrollen, we ontkomen er ook dit seizoen niet aan. Alsof we aan Teddy nog niet genoeg hebben, krijgen we er ook de irritante en vooral arrogante Jeff bij. Wij hebben net als Rayna en Juliette een hekel aan ‘m. Het is dan weer jammer dat sommige personages al snel verdwijnen. Michiel Huisman speelde gelukkig weer een rol in het tweede seizoen, maar wat ons betreft had zijn personage Liam wel langer rond mogen hangen. Ook zijn er wat verhaallijnen die voortslepen, zoals Will die maar niet eerlijk kan zijn tegen zijn vriendin Layla. Oh wacht, over vervelende karakters gesproken, mogen we haar daar nog aan toevoegen?

Blijven kijken? Het derde seizoen is gelukkig al bevestigd, dus wij kijken zeker verder! We zijn benieuwd wat Rayna gaat doen, willen weten wat Juliette nu weer gaat uithalen en ook van de muziek hebben wij nog lang niet genoeg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.