Credits: Katherine Bomboy-Thornton / ABCCredits: Katherine Bomboy-Thornton / ABC

Nashville: seizoen 1

door • 23/05/2013 • RecensiesReacties (2)2161

Cast Connie Britton, Hayden Panettiere, Clare Bowen, Eric Close, Charles Esten, Jonathan Jackson, Sam Palladio, Michiel Huisman en Powers Boothe
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 21
Zender ABC (Amerika)
Awards Nominaties Golden Globe Beste Actrice in een Dramaserie (Connie Britton) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Hayden Panettiere)

Plot De 40-jarige country-zangeres Rayna James (Connie Britton) is niet meer zo’n ster als ze vroeger was. Haar nieuwe album verkoopt niet goed. Daarom wil haar platenlabel haar op tour sturen met de jonge Juliette Barnes (Hayden Panettiere), de muzikale ster van het moment. Rayna ziet dat niet zitten en vindt zowel Juliette als haar muziek vreselijk.

Memorabele quote Juliette: “If I’d known they were that good, I might not have asked them to join the stage with me.”

Opvallend Geloof het of niet; Hayden Panettiere kan echt zingen. Wij waren vooraf ook wat sceptisch, maar de actrice heeft ons na een heel seizoen wel overgehaald. Ze zong alle nummers van haar personage Juliette zelf en wil ooit ook een country-album onder haar eigen naam uitbrengen.

Hoe zit het in elkaar? Gek genoeg werd Nashville meerdere malen met Smash vergeleken. Natuurlijk draait ook deze dramaserie om muziek en wordt er dus vaak gezongen, maar verder hebben de twee series niets van elkaar weg. In Nashville volgen we Rayna en Juliette, die totaal anders zijn, maar de twee strijden niet tegen elkaar. Ze komen elkaar wel geregeld tegen omdat de zangeressen bij hetzelfde platenlabel zitten en ook steeds meer gemeenschappelijke kennissen krijgen.

Waarom wel? Het lijkt wel of ABC steeds meer in sterke vrouwelijke hoofdpersonages gelooft, want Connie Britton en Hayden Panettiere dragen de serie als ware leading ladies. Vooral Panettiere verbaast ons. Wij hadden niet verwacht dat ze tegen Britton op kon, maar ze speelt de rol van Juliette geweldig. De arrogante, maar kwetsbare country-popster Juliette is misschien wel het meest interessante personage in Nashville en de relatie met haar moeder zorgt voor mooie momenten. Daarnaast voegt de muziek natuurlijk een extra laag toe. Niet meteen klagen dat countrymuziek stom of saai is, want Nashville zorgt ervoor dat zelfs wij het kunnen waarderen. Het draait echt niet alleen maar om cowboylaarzen en hoeden met muzikale talenten als Charles Esten en Clare Bowen.

Waarom niet? Nashville begon heel sterk, maar helaas liet de serie zich halverwege het seizoen een beetje te veel meeslepen in al het drama. De seizoensfinale was dan ook het toppunt met meerdere woede-uitbarstingen, een auto-ongeluk, een onverwacht aanzoek en een zwangerschap. Ook vinden wij de hele politieke verhaallijn met Rayna’s man, vader en zus wat afleiden. De serie heeft dit zijspoor simpelweg niet nodig.

Blijven kijken? Ja! Wij hebben ons tijdens het eerste seizoen geen moment verveeld. De seizoensfinale, die wel wat over de top is, zorgt ervoor dat alle personages nieuwe problemen hebben. Wij zijn nu al benieuwd naar hoe Juliette, Rayna en Deacon daarmee omgaan in het tweede seizoen.

Gerelateerde berichten

2 Responses to Nashville: seizoen 1

  1. Ik moet dit echt eens gaan kijken.

  2. Marloes van Bedaf zegt:

    Connie For President.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.