Credits: NBCCredits: NBC

The Mysteries of Laura: pilot

door • 28/09/2014 • RecensiesReacties (0)781

Cast Debra Messing, Laz Alonso, Josh Lucas, Janina Gavankar en Max Jenkins
Genre Politie/drama/komedie
Speelduur 44 minuten
Première 17 september 2014
Zender NBC (Amerika)

Plot Laura Diamond (Debra Messing), detective op moordzaken bij de New York Police Department, lost zaak na zaak op succesvolle wijze op. Dit doet ze terwijl ze de opvoeding van haar twee jonge zoons combineert met de eeuwige strijd tegen haar bijna ex-man die haar het leven zuur blijft maken.

Opvallend The Mysteries of Laura is een remake van de Spaanse serie Los misterios de Laura. In Spanje loopt de serie inmiddels voor het derde seizoen, elk seizoen met gemiddeld ruim 2.5 miljoen kijkers. Ook voor Nederland, Italië en Rusland zijn plannen om de serie over te nemen.

Waarom wel? Er zijn al veel televisieseries over de politie, detectives en moordenaars, maar toch geeft The Mysteries of Laura weer een andere draai aan dit genre. De combinatie van komedie en drama, het contrast van het slonzige leven van detective Laura en haar veeleisende, verantwoordelijke baan, werkt erg goed en is ook origineel. Debra Messing is geweldig en overtuigt in haar rol als wanhopige moeder, waarin ze soms veel wegheeft van haar oude alterego Grace, uit Will & Grace, en succesvolle detective.

Waarom niet? Het is geen serie met diepgaande conversaties en moordzaken, wat mede komt door de humoristische inslag, en dat kan op den duur misschien averechts gaan werken. Aan de ene kant is dat niet zo erg, want de serie kijkt wel lekker makkelijk weg. Aan de andere kant lijkt het alsof alles met een korreltje zout genomen wordt, waardoor de geloofwaardigheid soms wat verder te zoeken is.

Blijven kijken? 
Debra Messing is alleen al een reden om The Mysteries of Laura verder te kijken. Hoewel de andere personages nog wat meer likeable moeten worden en de verhaallijnen nog wat uitgebreider, geven we deze serie zeker een kans!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.