Credits: TNTCredits: TNT

Monday Mornings: pilot

door • 15/04/2013 • RecensiesReacties (0)256

Cast Ving Rhames, Alfred Molina, Jamie Bamber, Jennifer Finnigan, Sarayu Rao en Emily Swallow
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Première 14 april 2013
Zender TNT (Amerika/Nederland)

Plot Elke maandagochtend komen de chirurgen van Chelsea General Hospital in Portland bij elkaar om de complicaties en fouten in de behandeling van patiënten te bespreken. Ze tasten hun grenzen af en confronteren zichzelf met hun persoonlijke en professionele tekortkomingen. Martin zijn baan kwijt omdat zijn fouten al zeker drie mensen het leven hebben gekost en ook een andere chirurg maakt een gruwelijke fout.

Opvallend We hebben nooit geloofd dat alle medische termen in ziekenhuisseries kloppen, maar als leken merken wij verkeerde feiten toch niet op. Tot de pilot van Monday Mornings. De zevenjarige Quinn krijgt een MRI-scan, die later aangehaald wordt als een CT-scan. Foutje. Dat een CT-scan niet hetzelfde is als een MRI-scan weten wij zelfs.

Waarom wel? De makers van Monday Mornings richten zich vooral op het falen van de chirurgen en niet de heroische acties. Ze proberen iets nieuws, dat kunnen wij wel waarderen. Ook lijkt dit niet een groep collega’s die vrijwel alles samen doet. Als we een leuke vriendengroep willen zien, kijken we wel naar Friends, dus het is fijn dat de makers dit ook begrijpen. Pulp Fictions Ving Rhames past trouwens totaal niet bij de rest van de cast, maar wij verwachten dat hij nog wel eens voor interessante momenten kan gaan zorgen.

Waarom niet? Helaas werkt de eerder genoemde vernieuwende aanpak niet helemaal. Niemand wil week na week artsen zien falen. Wij hopen in ieder geval nu al dat we nooit in een ziekenhuis als Chelsea General terecht komen. De slechte artsen worden bovendien gespeeld door middelmatige acteurs, die niet zo geschikt zijn voor serieuze scènes vol zelfreflectie. Daarbij zien wij toch stiekem alweer de vergelijking met Grey’s Anatomy. De pilot introduceerde de personages niet zo goed, het zijn er simpelweg te veel, maar wij herkennen in Tina (Jennifer Finnigan) en Sydney (Sarayu Rao) de Meredith en Christina van Monday Mornings.

Blijven kijken? Wij raden alleen fans van ziekenhuisseries aan om verder te kijken. Nu Private Practice is afgelopen, is er vast wel weer ruimte voor een nieuw medisch drama. Het niet kijken zal ons in ieder geval geen afkickverschijnselen opleveren.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.