Credits: Monty Brinton / CBSCredits: Monty Brinton / CBS

Mom: pilot

door • 24/09/2013 • RecensiesReacties (0)475

Cast Anna Faris, Allison Janney, Sadie Calvano, Nate Corddry, Matt Jones, French Stewart, Spencer Daniels en Blake Garrett Rosenthal
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 24 september 2013
Zender CBS (Amerika)

Plot 
Alleenstaande moeder Christy (Anna Faris) is net drie maanden sober. Ze heeft een slechte relatie met haar moeder Bonnie (Alllison Janney), met wie ze sinds kort weer contact heeft. Haar dochter Violet (Sadie Calvano) zit midden in de puberteit en ze heeft een relatie met haar getrouwde baas Gabriel (Nate Corddry). Haar leven is een puinhoop, maar ze probeert er het beste van te maken.

Opvallend Allison Janney is niet onbekend met de rol van alcoholistische, disfunctionerende moeder. Recentelijk speelde ze in de films Struck by Lightning en The Way, Way Back een vergelijkbare rol.

Waarom wel? Net als je denkt dat het niet erger kan, gooit Mom er nog een schepje bovenop. Kinderen op jonge leeftijd, een relatie met je getrouwde baas, alcoholproblemen, geen goede moeder-dochterrelatie en ga zo maar door. Christy heeft het niet getroffen in het leven en het is natuurlijk altijd leuk om te kijken naar iemand wiens leven een grotere puinhoop is dan dat van jou. Het fijne is wel dat ze hier op een luchtige manier mee omgaan, en voor velen ook nog eens erg herkenbaar is.

Waarom niet? Oké, je kan veel problemen hebben, maar de lijst lijkt hier eindeloos te zijn. Overdrijven is natuurlijk ook een vak. Daarnaast zijn we bang dat het plot van een jonge alleenstaande moeder met problemen misschien wel erg simpel en zelfs uitgekauwd is.

Blijven kijken? Zeker. De problemen zijn herkenbaar, de acteurs goed gecast en van luchtige komedies met goede humor krijgen we ook nooit genoeg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.