Credits: Omroep MAXCredits: Omroep MAX

Moeder, ik wil bij de Revue: seizoen 1

door • 05/11/2013 • RecensiesReacties (0)825

Cast Mike Weerts, Noortje Herlaar, Egbert-Jan Weeber, Annet Malherbe, Huub Stapel, Peter Blok, Eva van de Wijdeven, Jon van Eerd en Gerrie van der Klei
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 8
Zender MAX (Nederland 1)
Awards BVN Award

Plot 
Als zoon van een dorpse kolenboer is Bob Somers (Egbert-Jan Weeber) voorbestemd de zaak van zijn vader over te nemen. Als Bob in de stad een revue bezoekt, wil hij niet anders meer dan werken bij de revue. Hij bemachtigt een baantje als toneelknecht. Zijn liefde voor de revue groeit, net als zijn liefde voor Jeanne (Noortje Herlaar), de dochter van de eigenaar van een zaak in moderne huishoudelijke apparaten. De ouders van Jeanne zijn niet bepaald blij met de kolenboer.

Memorable quote Aagje: “We gaan deze gifbeker tot de laatste druppel leeg drinken.”

Opvallend Ondanks het hoge aantal kijkcijfers (tussen de 1,5 en 2 miljoen per aflevering) komt er geen vervolg op Moeder, ik wil bij de Revue. MAX-baas Jan Slagster wil de serie namelijk niet uitkauwen door met een tweede seizoen te komen. Wel komt er een nieuwe serie die zich net als Moeder afspeelt in de jaren 50.

Hoe zit het in elkaar? In deze serie belanden we in de tweede helft van de jaren 50. Liefde tussen een kolenboer en burgerlijk stadsmeisje wordt absoluut niet getolereerd. De serie geeft een beeld van de normen en waarden in die tijd. Inclusief outfits en meubilair uit de vijftiger jaren.

Waarom wel? Het is een heerlijke serie om naar te kijken. Het geeft een mooi beeld van het leven in die tijd. Het acteerwerk is sterk en de outfits en het decor van de serie doen even vergeten dat we inmiddels in de 21e eeuw leven. De verhaallijn is interessant om te volgen en wij konden dan ook niet stoppen met kijken. Het is een prima serie voor een avondje op de bank.

Waarom niet? De verhaallijn is redelijk voorspelbaar. We kunnen elke aflevering wel raden wat er gaat gebeuren, maar stiekem is dat helemaal niet erg. De verhaallijn is namelijk veel te leuk. Je moet wel van Wim Sonneveld houden, want de serie zit vol met zijn liedjes. Mochten die niet helemaal je ding zijn, dan is Moeder niet echt aan te raden.

Blijven kijken? Er komt helaas geen vervolg op de serie. Mocht je Moeder, ik wil bij de Revue nog niet gekeken hebben: doen!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.