Credits: ABCCredits: ABC

Modern Family: seizoen 4

door • 26/09/2013 • RecensiesReacties (0)651

Cast Ed O’Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Nolan Gould, Sarah Hyland, Rico Rodriguez II en Ariel Winter
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender ABC (Amerika) RTL 5 (Nederland)
Awards Primetime Emmy Award voor Outstanding Comedy Series

Plot 
De drie gezinnen vormen nog steeds samen één grote, hechte familie met daarin alle denkbare stereotypen. Ze krijgen te maken met zowel nieuw leven als de dood. Ondertussen groeit de jongste generatie in razend tempo op, met alle puberproblemen die daarbij horen. Pater familias Jay Pritchett (Ed O’Neill) krijgt met Fulgencio een nakomertje.

Memorable quote Jay: “What’s one more son in a dress?”

Opvallend Nolan Gould, die als Luke met Haley strijdt om de titel van domste Dunphy-kind, is in het echt al sinds zijn vierde lid van hoogbegaafdenclub Mensa.

Hoe zit het in elkaar? De drie gezinnen Pritchett, Pritchett-Tucker en Dunphy vormen samen een meer dan gezellige familie. Hun hechtheid zit tegen het ongezonde aan, maar wat wil je na vier volledige seizoenen. Iedereen heeft inmiddels een speciale band met alle individuele bloedverwanten. Zo is Claire altijd jaloers op de aandacht die Gloria krijgt van alle mannen in haar familie, of is Cameron een ster in het oppassen op de jongste telgjes. De leden worden tussen de scènes door ondervraagd in documentaire-achtige interviews, waarin de personages hun commentaar op de situaties geven.

Waarom wel? Modern Family is nog steeds een heel constante sitcom. Met de geboorte van Fulgencio is er een extra takje aan de stamboom bijgekomen. Ed O’Neill als Jay Pritchett is hilarisch als altijd, zeker nu hij als 65-jarige voor de derde keer vader wordt. Het snelle schakelen tussen de gespeelde scènes en de interviews is nog steeds een gouden vondst. Vooral de droge opmerkingen van Claire richting Phil zijn vaak venijnig scherp.

Waarom niet? Het constante is ook de zwakte. We liggen niet vaak meer krom van het lachen, zoals tijdens het eerste seizoen. Alle grappen zijn gemaakt, alle clichés zijn wel zo’n beetje uitgemolken. Het is nergens slecht, maar de verrassing is er vanaf. Dat we dit seizoen mogen meekijken hoe de familie uitstapjes maakt naar Palm Springs en Florida verandert daar weinig aan.

Blijven kijken? Ja. Hoewel het beste er wel vanaf is, blijft het één van de beste komedies van dit moment. Voor die ene aflevering van net twintig minuten per week is altijd wel een gaatje te vinden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.