Credits: TNTCredits: TNT

Mob City: pilot

door • 28/12/2013 • RecensiesReacties (0)402

Cast Jon Bernthal, Jeffrey DeMunn, Alexa Davalos, Milo Ventimiglia, Robert Knepper, Neal McDonough, Jeremy Luke, Simon Pegg en Edward Burns
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Première 5 december 2013
Zender TNT (Amerika)

Plot Joe Teague (Jon Bernthal) is een ex-marinier die tegenwoordig voor een speciale maffia-eenheid van de politie van Los Angeles werkt. Als Hecky Nash (Simon Pegg) de detective wil omkopen zodat hij hem beschermt tijdens een deal met de maffia, ziet de Los Angeles politie dit als kans om de grootste gangsters van de stad op te pakken.

Opvallend Zoals veel makers werkt ook Mob City’s Frank Darabont graag met oude bekenden. Jeffrey DeMunn, in deze miniserie te zien als Hal Morrison, had ook rollen in al Darabonts andere successen: de zombieserie The Walking Dead en de inmiddels klassieke films The Shawshank Redemption en The Green Mile.

Waarom wel? Film noir, het is stiekem het droomgenre van iedere film- en televisiemaker. Met rokerige jazzclubs, een overvloed aan machinegeweren, gangsters met hoedjes en corrupte politieagenten klopt het beeld dat maker Frank Darabont schetst dan ook helemaal bij het mysterieuze genre. De donkere cinematografie is prachtig en er is dus genoeg te zien voor wie van mooie plaatjes houdt. Daarbij is het ook wel eens leuk om acteurs als Jon Bernthal, Milo Ventimiglia en Robert Knepper in dit tijdperk te zien, want goed spelen kunnen ze absoluut.

Waarom niet? Darabont was zo druk met de cinematografie, dat hij het verhaal een beetje is vergeten. De pilot sleept een beetje voort zonder dat het echt een boeiend plot heeft. Er gebeurt wel genoeg, maar dat zijn vooral ontzettend overdreven schietpartijen (wie bij heeft gehouden hoeveel mensen de pilot niet overleven, kan heel goed tellen). Ook is de maker wel een heel groot fan van de rookmachines. Ja, het past bij de stijl, maar het woord nuance lijkt Darabont niet te kennen.

Blijven kijken? Nee, Mob City heeft wel de flair, maar niet het verhaal. Wie net zoals wij toch wel heel erg van gangsters op televisie houdt, raden wij aan om lekker naar Boardwalk Empire te kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.