Credits: Danny Feld / ABCCredits: Danny Feld / ABC

Mistresses: pilot

door • 04/06/2013 • RecensiesReacties (0)635

Cast Yunjin Kim, Rochelle Aytes, Jes Macallan, Alyssa Milano, Jason George, Brett Tucker en Erik Stocklin
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 3 juni 2013
Zender ABC (Amerika) HBO (Nederland)

Plot Savannah ‘Savi’ Davis (Alyssa Milano), haar jongere zusje Josslyn (Jes Macallan) en hun gezamenlijke beste vriendin April (Rochelle Aytes) hebben Karen (Yunjin Kim) uit het oog verloren. Maar na een reeks tragische gebeurtenissen komt het viertal toch weer bij elkaar, omdat ze elkaar meer dan ooit nodig hebben.

Opvallend Mistresses is een remake van de gelijknamige Engelse tv-serie. De originele versie bestond uit drie seizoenen en had in totaal slechts zestien afleveringen. Het eerste seizoen van deze Amerikaanse variant heeft al dertien afleveringen.

Waarom wel? Het concept van vier vrouwen die lief en leed met elkaar delen is natuurlijk een simpele succesformule. Zo deed ABC het jarenlang met Desperate Housewives. Met Mistresses is er nu een iets jongere en misschien wel modernere versie van die serie. Hoewel wij er niet echt in geloven na de pilot, kan het best zo zijn dat er nog intrigerende verhaallijnen ontstaan.

Waarom niet? Het spel van Yunjin Kim is echt verschrikkelijk. Ze speelt een therapeute, maar laat helemaal geen verschillende emoties zien. Zelfs tijdens haar meest wanhopige moment blijft ze vlak. Alyssa Milano doet het wat beter, maar haar huilscène willen we eigenlijk ook snel vergeten. Verder zit de dramaserie vol clichés en verhaallijnen die wel heel erg voor de hand liggen. Omdat Mistresses de titel is, zien we bijvoorbeeld steeds hoge hakken in beeld, maar ook de personages zijn wandelende stereotypen. Zo werkt Savi veel te hard in haar dure mantelpakjes en is haar jongere zusje Josslyn het feestbeest van de familie, wat ze zelf ook nog eens letterlijk benadrukt door te zeggen dat ze een free spirit is.

Blijven kijken? Nee! ABC heeft genoeg series met vrouwelijke hoofdpersonages die veel interessanter zijn. Kijk liever naar Scandal of Revenge.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.