Credits: Jan Moeskops / VPROCredits: Jan Moeskops / VPRO

Missie Aarde: pilot

door • 02/02/2015 • RecensiesReacties (0)819

Cast Kim van Kooten, Alex Klaasen, Wart Kamps, Raymond Thiry, Leo Alkemade, Lykele Muus en Fabian Jansen
Genre Sciencefiction/komedie
Speelduur 22 minuten
Première 9 januari 2015
Zender VPRO

Plot Door het smelten van de poolkappen is de bijna de hele aardbol in 2063 overstroomd. Alleen in Nederland heeft men nog droge voeten, maar ook hier dreigt een overstroming. Een groep astronauten gaat daarom op zoek naar een nieuwe planeet.

Opvallend Cabaretier Tim Kamps is de bedenker van de serie. Hij was nog nooit regisseur geweest, had zelfs nooit eerder televisie gemaakt en toen hij de serie wilde bespreken was er nog geen script. Wel had hij de hoofdrolspelers al, want dat waren zijn vrienden: Kim van Kooten, Alex Klaasen, Raymond Thiry en tweelingbroer Wart Kamps.

Waarom wel? Het acteerwerk is goed, maar dat is ook te verwachten met zo’n sterrencast. De combinatie van personages met gekke persoonlijkheden maakt de serie leuk om naar te kijken. Vooral de wat onzekere kapitein Bram (Wart Kamps) en narcistische boordpyscholoog Axel (Alex Klaasen) zorgen voor de nodige humor. De serie is op een aparte beweeglijke manier gefilmd en af en toe doen de personages hun verhaal in interviewsetting. Deze manier is onverwacht en even wennen, maar pluspunten voor de creativiteit. De afleveringen zijn kort, hierdoor kijkt de serie lekker weg.

Waarom niet? De plot van de eerste serie klinkt heel spannend, maar het is na de eerste paar minuten heel duidelijk dat het echt om een komedie gaat. Het verhaal gaat nauwelijks over het zoeken naar een nieuwe planeet, maar meer over onbenullige dingen. De pilot gaat bijvoorbeeld over wie ‘de medewerker van de maand’ wordt en het voorstukje van aflevering twee laat zien dat de astronauten vooral bezig zijn met een gestolen stuk brie, in plaats het redden van de aarde. Liefhebbers van spannende sciencefictionseries kunnen deze serie dus maar beter over slaan. De humor is erg flauw en een beetje kinderlijk, dus ook als komedie is deze serie niet voor iedereen geschikt.

Blijven kijken? Verlang je naar een super goede sciencefictionserie of een goede komedie? Dan is de serie niet geschikt. Als de acteurs je aanspreken dan is de serie op zich het kijken waard, maar alleen als er verder niets boeiends op televisie te zien is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.