Credits: ABCCredits: ABC

Mind Games: pilot

door • 04/03/2014 • RecensiesReacties (0)392

Cast Steve Zahn, Christian Slater, Wynn Everett, Megalyn Echikunwoke, Cedric Sanders, Gregory Marcel en Jaime Ray Newman
Genre Drama/komedie
Speelduur 44 minuten
Première 25 februari 2014
Zender ABC (Amerika)

Plot De broers Clark (Steve Zahn) en Ross Edwards (Christian Slater) zijn allebei behoorlijk ingewikkeld. Clark is een genie, maar wel bipolair en Ross is een gladde ex-crimineel, die vast heeft gezeten voor fraude. Niet het beste duo dus om een bedrijf te beginnen. Uiteraard doen ze dat tegen beter weten in toch, en dan is het ook nog eens een ingewikkeld bedrijf dat psychologische manipulatie gebruikt om mensen te helpen.

Opvallend Maker Kyle Killen heeft nogal een moeilijke relatie met televisie. Hij houdt ervan, hij maakt graag series, maar meestal loopt het niet zo goed af. Critici begrijpen zijn smaak en stijl wel, maar de kijkers haken meestal af. Dat belooft dus niet zoveel goeds voor Mind Games, want zijn voorgaande series Awake en Lone Star werden al snel gecanceld.

Waarom wel? We weten nog niet precies wat het is dat de broers doen, maar intrigerend is het wel. Het bevindt zich in een nogal grijs gebied, op de grens van wat wel en niet kan, en dat levert dus genoeg interessante situaties op. Daarbij is het een dramaserie waarin ook wat te lachen valt. Tragikomisch is misschien wel de beste beschrijving. Door de toch best wel verrassende twist aan het einde van de pilot krijgen we ook het vermoeden dat deze serie de ‘één standaard zaak per week’- constructie kan overstijgen.

Waarom niet? Steve Zahn speelt een personage dat niet heel erg afwijkt van dat van zijn DJ Davis in Treme. Dat is goed, maar ook slecht. Want hoewel Zahn dit type neurotische man moeiteloos kan neerzetten, werkt het toch ook altijd snel op onze zenuwen. En dit keer heeft hij geen enorme cast om zich heen, waardoor hij minder vaak in beeld komt. Wij weten dus niet hoe lang we dat drukke gedrag kunnen volhouden. Daarbij zijn wij toch bang voor maker Kay Killens valkuil: misschien wordt Mind Games iets te ingewikkeld en dan niet op een slim uitgedachte manier.

Blijven kijken? Wij zijn er nog niet helemaal uit. Een enthousiaste ja komt er niet uit, maar ook geen teleurgestelde nee. Een tweede kans is op zijn plaats. Misschien dat de broers dan toch ook invloed hebben gehad op onze gedachten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.