Credits: CBSCredits: CBS

Mike & Molly: seizoen 3

door • 21/10/2013 • RecensiesReacties (0)336

Cast Melissa McCarthy, Billy Gardell, Reno Wilson, Nyambi Nyambi, Swoosie Kurtz en Katy Mixon
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 23
Zender CBS (Amerika)
Awards Geen

Plot Na een romantische huwelijksreis in Parijs kunnen Mike (Billy Gardell) en Molly (Melissa McCarthy) niet wachten om van hun huwelijksgeluk te genieten. Ze maken zelfs plannen om een gezin te stichten, maar dan beginnen hun moeders weer roet in het eten te gooien door hun romantische perikelen.

Memorabele quote Molly: “Bring a little you and me in to the world.”
Mike: “You really imagine it being little, heh?”

Opvallend De finale van het derde seizoen van Mike & Molly werd later uitgezonden dan gepland. Op de ochtend van de uitzending raasde er een tornado door Oklahoma en in de slotaflevering van de komedieserie speelde ook een tornado een rol. Dat vond CBS toch iets te gevoelig liggen.

Hoe zit het in elkaar? Na drie seizoenen is Mike & Molly een hele herkenbare sitcom geworden, eigenlijk zelfs tegen het vastgeroeste aan. De makers zijn nog altijd niet door hun voorraadpot van dikke mensen grappen heen en dus blijven die voor de samenhang van de serie zorgen.

Waarom wel? Melissa McCarthy won ooit een Emmy voor haar rol als Molly en dat is nog altijd terecht. McCarthy is gewoon een grappige actrice, wat ze vroeger al in Gilmore Girls bewees, maar nu ook week na week in Mike & Molly laat zien. Ze kan heel ongeremd spelen, maar wij verliezen nooit sympathie voor haar personage. Daarnaast is het gewoon een lieve, vermakelijke sitcom die voor ons af en toe een lekker tussendoortje is.

Waarom niet? We weten ondertussen allemaal waar Mike en Molly elkaar hebben ontmoet en ook welke liefde, naast die voor elkaar, ze delen. Toch worden al die overgewichtgrapjes een beetje vermoeiend. Soms weten we niet of we nou om ze lachen of met ze, en dat eerste is nou niet echt de bedoeling. Het lijkt na drie seizoenen dan ook een beetje een trucje te worden. Alleen leunen op het ‘dikke mensen zijn gezellig en grappig’ werkt voor ons niet meer.

Blijven kijken? Het is allemaal wat van hetzelfde en dat hoeft voor ons niet meer zo nodig. Maar wie dit seizoen nog genoeg heeft gelachen, kan met een gerust hart doorkijken en van het vierde seizoen hetzelfde verwachten.

Het derde seizoen van Mike & Molly is vanaf 16 oktober 2013 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.