Credits: Rob van der Voort / BNNCredits: Rob van der Voort / BNN

Meekijken met: Domien Verschuuren

door • 16/12/2014 • InterviewsReacties (0)937

Binge-watching, spoilers en pilots. Het zijn woorden die tegenwoordig dagelijks in gesprekken voorkomen, want televisieseries zijn niet meer weg te denken. Maar wie kijkt eigenlijk wat? Om daar achter te komen kijkt SERIEVISIE mee. Deze keer met 3FM-dj Domien Verschuuren

Drie jaar geleden had hij nog zonder twijfel Dexter genoemd als favoriete serie, nu ligt dat iets anders.. “Nu zou ik dat niet durven (of kunnen!), want wat is dié serie na seizoen vier de mist in gegaan. Nu twijfel ik tussen Breaking Bad en House of Cards. Ik ga vandaag voor die eerste, maar morgen kan dat weer veranderd zijn. In ieder geval staan Walter White (Bryan Cranston) en Francis Underwood (Kevin Spacey) op een gedeelde eerste plaats. Verder geniet ik nu van Homeland en The Newsroom. Ook Girls vind ik top.”

Maar aan welke serie raakte hij eigenlijk voor het eerst verslaafd? “Oef, goeie vraag. Ik denk iets als SamSam? Haha. Wat later zal het Friends zijn geweest. Dat kan ik sowieso nog iedere dag kijken! Vorig jaar kocht ik de BluRay-box met alle seizoenen daar in. Ik ben nu pas halverwege seizoen drie, omdat ik ’s avonds werk, maar heb nu weer zin om vandaag of morgen verder te gaan waar ik ben gebleven. Ook al heb ik alle afleveringen al minstens vijf keer gezien..”

Het kijken van series gebeurt gewoon lekker op de bank. “Fles wijn er bij, wat eten daar naast. Ik ben heel slecht in het kijken van maar één aflevering, als ik weet dat er nog vijf klaarstaan. Netflix heeft het wat dat betreft ook allemaal makkelijk gemaakt: je klikt op maandag aflevering één aan en voor je het weet heb je vrijdagmiddag een compleet seizoen weggetikt. Heerlijk!”

Op dit moment is de nieuwe (alweer gecancelde serie) A to Z zijn guilty pleasure. “Alles in dat verhaal is al eens gedaan, in honderd andere series, maar toch is het vermakelijk om te kijken. Wel vind ik het vrij verwarrend dat zij (Zelda, gespeeld door Cristin Milioti) voor mij vooral een belangrijk personage uit een andere serie (How I Met Your Mother) is.”

Hij dacht zich ooit te herkennen in een personage. “Bij How I Met Your Mother dacht ik op een gegeven moment helemaal uitgerekend te hebben wie-wie was. Zelf herkende ik me dan in Marshall, was vriend Niels meer Ted en Chris Barney. Sloeg eigenlijk nergens op, maar dat soort series zijn nóg leuker als je ze persoonlijk kunt maken. Zelfde met Entourage. Gingen we in het weekend tequila drinken, want dat deden die boys ook.”

Beter laat dan nooit, begon hij onlangs aan Game of Thrones. “Ik ben niet zo goed in het ontdekken van series. Deze week ben ik pas begonnen met Game of Thrones, bijvoorbeeld. Wel was ik (denk ik) één van de eerste die per ongeluk Orange Is The New Black ontdekte, maar ja, dat kijkt nu ook iedereen. Ai, ik begin nu als een gefrustreerde hipster te klinken, hè? Sorry.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.