Credits: Craig Blankenhorn / ShowtimeCredits: Craig Blankenhorn / Showtime

Masters of Sex: pilot

door • 29/09/2013 • RecensiesReacties (0)481

Cast Michael Sheen, Lizzy Caplan, Nicholas D’Agosto en Caitlin Fitzgerald
Genre Drama
Speelduur 60 minuten
Première 29 september 2013
Zender Showtime (Amerika)

Plot 
Het is 1956 en op onderzoek naar seks rust een groot taboe. Dokter William Masters (Michael Sheen) begint in deze tijd een studie naar de werking van seksualiteit, tot afgrijzen van de universiteit waar hij werkt. In Virginia (Lizzy Caplan), een jonge alleenstaande moeder, vindt hij een partner die hem helpt de vrouwelijke kant te begrijpen.

Opvallend Voor het preutse Amerika is een serie over de seksuele revolutie en alles wat eraan vooraf ging erg gewaagd. Dit betekent echter niet dat de serie voorzichtig is, integendeel; de pilot alleen bevat al meer seksscènes dan een gemiddelde aflevering van Game of Thrones.

Waarom wel? Het tijdsbeeld is goed in beeld gebracht en de acteerprestaties zijn sterk. William Masters is een interessant personage, die een goede hoofdpersoon vormt. Het hoofdplot wordt overtuigend neergezet in de pilot, en nodigt uit tot meer. Nu Mad Men binnenkort stopt, zou deze serie best eens zijn plek als jaren ’60 drama over kunnen nemen.

Waarom niet? Voorlopig is Masters of Sex nog niet de nieuwe Mad Men. Hiervoor zijn de personages nog te vlak en voelt het verhaal nog te dunnetjes aan. Ook ligt het tempo van de pilot erg hoog. Nu is dit niet per se slecht, maar het is de vraag in hoeverre de makers dit een heel seizoen kunnen volhouden zonder met geforceerde plotwendingen te komen. Ontwikkelingen die in normale series van deze lengte een aantal afleveringen duren, worden er hier in tien minuten doorheen gedrukt. Het is afwachten of dit alleen bij de pilot het geval is of dat ook de andere afleveringen overvol zullen zitten.

Blijven kijken? Het is nog even afwachten hoe het plot zich gaat ontwikkelen, maar voorlopig is onze interesse opgewekt. We zullen de ontwikkelingen van Dr. Masters goed in de gaten houden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.