Credits: ABCCredits: ABC

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.: pilot

door • 26/09/2013 • RecensiesReacties (0)469

Cast Clark Gregg, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge en Cobie Smulders
Genre Actie/sci-fi
Speelduur 44 minuten
Première 24 september 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot Na ternauwernood aan de dood te zijn ontsnapt, keert Agent Phil Coulson (Clark Gregg) terug naar S.H.I.E.L.D. om daar een klein team van zeer goed getrainde agenten samen te stellen. Met dit team gaat hij binnen S.H.I.E.L.D. alle zaken onder de loep nemen die te maken hebben met het onbekende en onverklaarbare.  

Opvallend Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. wordt geproduceerd door Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer, The Avengers) en is een spin-off van Marvel-films als The Avengers, Thor, Iron Man en Captain America. Hierin konden we al kennis maken met S.H.I.E.L.D. en de mensen die er voor werken, maar nu hebben ze dus ook hun eigen serie gekregen. Hierbij zullen ook geliefde karakters uit de films hun opwachting maken, zoals Agent Phil Coulson (Clark Gregg) en Maria Hill (Cobie Smulders).

Waarom wel? Wanneer je fan bent van Marvel en zijn vele stripboeken en films, dan is Agents of S.H.I.E.L.D. echt wel een aanrader. De serie belicht een aspect van de verhalen die tot nu toe nog een beetje in de schaduw stond en bouwt hiermee voort op wat we al weten van de organisatie en zijn mensen vanuit de films. Daarbij wordt de serie ook nog eens geproduceerd door Joss Whedon en gezien zijn eerdere werk op dit gebied, belooft dat veel goeds voor de toekomst.

Waarom niet? Je kan merken dat de serie nog een beetje zijn basis aan het leggen is. Dit is in principe niet slecht, maar het komt vooralsnog wat moeilijk op gang. Hopelijk kan de serie zich verder gaan ontwikkelen en meer diepgang in zijn karakters en verhaallijnen gaan creëren naar mate de tijd vordert, want dit was in deze pilot nog allemaal iets te oppervlakkig en gehaast.

Blijven kijken? Jawel. Joss Whedon is een briljant producent en hem kennende gaat hij van deze serie absoluut iets moois maken als hij hier voldoende de kans voor krijgt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.