Credits: NetflixCredits: Netflix

Marvel’s Daredevil: pilot

door • 10/04/2015 • RecensiesReactie (1)1688

Cast Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Bob Gunton, Rosario Dawson en Vincent D’Onofrio
Genre Drama/actie/avontuur
Speelduur 53 minuten
Première 10 april 2015
Zender  Netflix (Nederland / Amerika)

Plot Matt Murdock (Charlie Cox) is al bijna zijn hele leven blind (door het redden van een onschuldige oude man), maar beschikt daardoor wel over buitengewone zintuigen. Overdag is hij een beginnende advocaat die strijdt voor het onrecht en ’s nachts is hij de beschermer van de inwoners in de wijk Hell’s Kitchen in New York City.

Opvallend De superheld Daredevil werd ten dode opgeschreven na de vertolking van Ben Affleck in de gelijknamige film uit 2003. Veel fans en critici hadden daarom geen vertrouwen in een vervolg, die er na twaalf jaar toch is gekomen in de vorm van de duistere, originele en realistische tv-serie Marvel’s Daredevil.

Waarom wel? De serie is een flinke verbetering ten opzichte van de gelijknamige film, waarin Ben Affleck het karakter op een schandelijke manier heeft neergezet. Met de geweldige vertolking van het titelpersonage door Charlie Cox, schrijvers die trouw blijven aan de stripboeken, de duistere en zenuwslopende scènes, super vette stunts en fenomenaal camerawerk, is de serie enorm vermakelijk. Ook kunnen wij niet anders dan de choreografen en stuntmannen prijzen, die zich in de eerste aflevering als onmisbaar hebben bewezen. De pilot zit boordevol vragen over je wellicht nieuwe favoriete superheld, maar die worden gedurende de aflevering niet beantwoordt. Deze tactiek vinden wij dan weer prettig, want de dwang om door te kijken, wordt door deze manier van storytelling alleen maar groter.

Waarom niet? Met uitzondering van Matt Murdock heeft geen ander personage ons nog overtuigd. Het acteerwerk is nog ietwat ondermaats en veel acteurs weten hun karakter niet op een erg sterke manier neer te zetten. Ook heeft de serie dezelfde vibe als DC Comics-serie Arrow, wat als prettig kan worden ervaren, maar wat ook een ergernis kan zijn door gebrek aan originaliteit. Verder zijn er weinig redenen om Daredevil over te slaan, maar mocht je geen fan zijn van de Marvel-boeken, een meisje-meisje zijn die nog net niet met barbiepoppen speelt of een te zwakke maag hebben voor bloederige vechtpartijen en moorden, dan is de serie wellicht geen goede keuze.

Blijven kijken? Zeker weten! De eerste aflevering van Daredevil heeft ons voldoende weten te overtuigen om de overige twaalf afleveringen snel te kijken. We hebben er vertrouwen in dat de superheldenserie alleen maar beter wordt!

Gerelateerde berichten

One Response to Marvel’s Daredevil: pilot

  1. Nathan Groen zegt:

    Ik vond de eerste aflevering nog wat magertjes, maar gedurende het gehele seizoen ga je van deze serie houden. Proficiat Netflix, jullie hebben een hit in handen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.