Credits: FXCredits: FX

Married: pilot

door • 13/08/2014 • RecensiesReactie (1)608

Cast Judy Greer, Nat Faxon, John Hodgman en Jenny Slate 
Genre Komedie/drama
Speelduur 26 minuten
Première 17 juli 2014
Zender FX (Amerika)

Plot Het huwelijk van Russ (Nat Faxon) en Lina Bowman (Judy Greeg) is niet meer wat het geweest is. Moe van het zorgen voor hun drie dochters heeft Lina geen zin meer om ’s avonds seks te hebben met haar man, die vervolgens maar op zoek gaat naar minnares om zo zijn huwelijk te redden.

Opvallend FX besloot om een avond te vullen met televisieseries over slechte relaties. Na Married, over een echtpaar met een opgedroogd seksleven, zendt het kabelnetwerk You’re the Worst uit. De titel verraadt het al, ook in die komedieserie kan het koppel niet echt goed met elkaar door een deur.

Waarom wel? Wij gunnen Judy Greer en Nat Faxon allebei veel beter. Het zijn beide goede, en normaal erg komische acteurs, die beter materiaal verdienen. Het duo is dan ook de enige reden dat de pilot nog enigszins te verdragen valt. Meer kunnen we er helaas niet van maken.

Waarom niet? Wat slaat FX hier de plank mis. Het kabelnetwerk mag dan wel het thuis van komedie koning Louis C.K. zijn, deze nieuwe komedie maakt van het genre een schande. Het hele gegeven van een man van middelbare leeftijd die klaagt over zijn seksleven is sowieso al niet echt meer origineel. Married opent en eindigt ook nog eens met dezelfde stomme masturbatiegrap, die zelfs bij mannen met de flauwste humor geen lach teweeg zal brengen. De rest van de pilot draait ook helemaal op wat seksistische grappen, die totaal niet aankomen, met als dieptepunt één van Russ’ vrienden die hem als advies geeft dat als hij naar een hoer gaat, hij haar niet moet wurgen. Uhh, wat?

Blijven kijken? 
Nee, geen denken aan. Wij schoten zelfs niet per ongeluk in de lach en een komedie waar geen lach vanaf kan, is het uitzenden niet waard, laat staan het kijken.

Gerelateerde berichten

One Response to Married: pilot

  1. Keriem ter Haar zegt:

    Hear, hear. Met ook de afleveringen daarna erbij een aflopende zaak..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.