Credits: AMCCredits: AMC

Mad Men: seizoen 6

door • 24/06/2013 • RecensiesReactie (1)1644

Cast Jon Hamm, Elisabeth Moss, Christina Hendricks, Jessica Paré, January Jones, Vincent Kartheiser, John Slattery, Kevin Rahm, Ben Feldman en Aaron Staton
Genre Drama
Speelduur 42 – 46 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender AMC (Amerika)
Awards Nominatie Primetime Emmy Awards voor Beste Dramaserie, Beste Acteur in een Dramaserie (Jon Hamm) en Beste Actrice in een Dramaserie (Elisabeth Moss)

Plot Don (Jon Hamm) lijkt weer de oude te worden: verveeld in zijn huwelijk en de grote man op het werk. Bij SCDP gaat het beter en het reclamebureau krijgt meerdere verdiepingen. Peggy (Elisabeth Moss) begint ondertussen te wennen aan haar nieuwe baan bij concurrent CGC en Joans (Christina Hendricks) positie bij SCDP verandert met de dag.

Memorabele quote Don: “It’s one thing to be near the bar, it’s another to be under it.”

Opvallend Er gaan een hoop geruchten over het zesde seizoen. Die ontstaan al meteen  na de seizoenspremière, waarin iets gebeurt dat fans aan het denken zet over een mogelijke dood. Ze laten het niet meer los en blijven het hebben over moorden of onverwachte ongevallen. Zo zou Jessica Paré’s Megan het einde volgens hen niet halen.

Hoe zit het in elkaar? Don Draper begint weer op Don Draper te lijken. Hij drinkt te veel, denkt eigenlijk alleen maar aan zichzelf, is geheimzinnig en heeft een affaire. Zo kennen we hem weer. Toch klopt er iets niet aan Don dit seizoen, of moeten we Dick Whitman zeggen? Hij is ontzettend onvoorspelbaar en dat zorgt voor rare momenten met als gevolg het meest vreemde, onsamenhangende seizoen tot nu toe.

Waarom wel? Ondanks de vele missers zitten er toch weer prachtige momenten in Mad Men. Wie de dramaserie de laatste jaren aandachtig heeft bekeken, weet dat er oneindig veel symbolische scènes in zitten. Zo brengt de regisseur Peggy in de laatste minuten van dit seizoen in beeld op een manier die alleen maar naar Don kan verwijzen. Elk shot is dus nog altijd doordacht en gestileerd. Peggy is trouwens ook dit seizoen weer interessanter. Sowieso winnen de vrouwen in Mad Men aan terrein, zelfs kleine Sally Draper. En natuurlijk blijft Don Draper himself een fascinerend personage dat perfect geportretteerd wordt door Jon Hamm. Draper heeft niet alles meer onder controle en dat zorgt voor mooie televisie.

Waarom niet? Maker Matthew Weiner vraagt nogal wat van ons dit seizoen. We moeten voornamelijk geduldig zijn en vertrouwen in hem hebben. De seizoensfinale is niet al te bijzonder, daarna kabbelt het voort en zijn er meerdere totaal onnavolgbare afleveringen. Wat te denken van de drugs-aflevering? Wij zijn er nog steeds niet van bijgekomen. Wat die episode ook moet voorstellen, het is niet Mad Men zoals we het kennen. Om het allemaal nog even gekker te maken, komen er ook onbegrijpelijke personages bij. Serieus wat kunnen we met Bob? En dan hebben we het nog niet eens over Manolo die Pete het leven zuur maakt, al zien wij dat stiekem natuurlijk altijd graag.

Blijven kijken? Ja! Hoewel dit verre van het beste seizoen was, is en blijft het wel Mad Men. Gelukkig maakte de ontwikkelingen in de seizoensfinale ook het een en ander goed, dus volgend jaar zitten wij gewoon klaar voor het laatste seizoen.

Gerelateerde berichten

One Response to Mad Men: seizoen 6

  1. Lies Schot zegt:

    memorabele quote:
    don's collega a.s vader in de wachtkamer zegt na uren wachten:
    "waarom verdragen ze (de vrouwen) ons? we (wij mannen) verdienen het niet.."
    so true..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.