MM - 11 - SCDP - New Floor

Mad Men maandag: The Wait is Over

door • 08/04/2013 • FeaturesReacties (0)492

Het moment waar we allemaal op hebben gewacht. Deze Mad Men maandag betekent niet het einde van seizoen vijf, maar juist het begin van seizoen zes. Don wil groter. Geen kleine accounts meer voor SCDP. Sally is een vrouw geworden en Betty misschien eindelijk een echte moeder? Lane zien we niet terug in seizoen zes, Roger speelt met Megans moeder en Pete krijgt weer eens z’n zin. De laatste twee afleveringen: Commissions and Fees en The Phantom.

MM - 10 - Don - Meeting

Nu hij helemaal klaar is met het kleinschalige werk, wil Don spreken met Ed Baxter van Dow Chemical Company. Dit account zou evenveel als Lucky Strike moeten opleveren. Don krijgt slechts een weekend om z’n pitch voor te bereiden. Tijdens het gesprek zien we zijn echte vechtlust. Don: “But what is happiness? It’s just a moment before you need more happiness.”

MM - 10 - Sally - TotM

Sally wil niet op skivakantie, daarom blijft ze bij Don en Megan in New York City. Als Sally later alleen is, belt ze Glen. De twee spreken af en gaan naar het museum. Daar wordt Sally voor het eerst ongesteld. Een ongemakkelijker moment bestaat er niet; stiekem weg van huis met een vreemde jongen en dat dit. Bang als ze is, neemt ze een taxi terug naar haar moeder, die het bijna niet kan geloven. Sally: “My period started and I didn’t know what to do. I just wanted to come home.”

MM - 10 - Lane - Hanging

Eerder dit seizoen vervalste Lane vanwege geldproblemen een cheque voor zichzelf. Nu wordt hij gepakt door een niet zo begripvolle Don, maar hij mag om z’n eer te behouden, zelf ontslag nemen. Toch ziet Lane het niet meer zitten na deze tegenslag, hij probeert zelfmoord te plegen. Zijn eerste poging mislukt, typisch Lane. Daarop kiest hij maar voor verhanging. De locatie? Zijn kantoor. Wel laat hij netjes een ontslagbrief achter. Joan: “I think something’s wrong in mister Pryce’s office. I can’t get the door open.”

MM - 11 - Roger - Marie

Roger lijkt verliefd op Marie. Hij belt meerdere keren op naar Don en Megans appartement waar Marie verblijft. Als Don eindelijk eens opneemt doet Roger zich voor als Emile. Marie krijgt de telefoon en stuurt Megan in het Frans weg. Ze spreken later af in het hotel. Hoe gaat dit verder in seizoen zes? Marie: “Oui pousvons parler. Megan est dans l’autre chambre.” Roger: “What is vagina in French?”

MM - 11 - Pete - Black Eye

Beth heeft elektroshocktherapie ondergaan en is Pete compleet vergeten. Pete maakt hierom ruzie in de trein met Howard die op zijn beurt vervolgens meteen begrijpt dat Beth met Pete is vreemdgegaan. Pete houdt er een blauw oog aan over, maar met een klein leugentje verandert dat blauwe oog in een appartement. Die goedgelovige Trudy ook. Pete: “I fell asleep and ran into a ditch.” Trudy: “I think you were right. And first thing tomorrow morning we’re going to find you an apartment in the city.”

MM - 11 - Don - Another Woman Questionmark

Na wat zeuren en een ruzie regelt Don voor Megan een auditie voor de Butler-reclame waar hij aan werkt. Megan krijgt de baan en geeft later verkleed als Doornroosje een kus aan Don op de set. Don loopt stijlvol weg, gaat naar een bar en bestelt een glas whiskey. Dan komt er een vrouw naast hem zitten. Zij vraagt iets, Don kijkt. Aftiteling. Wat denkt Don? Woman: “My friend over there, she was wondering. Are you alone?” Don: zie foto.

Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.