Credits: AMCCredits: AMC

Mad Men maandag: Tea Leaves

door • 11/02/2013 • FeaturesReacties (0)406

Elke week komt het vijfde seizoen van Mad Men dichterbij. De komende weken behandelen we elke aflevering van het vorige seizoen tot aan de première in april. Heel Nederland zit weer klaar voor de opfriscursus en geschiedenisles van vandaag, aflevering drie: Tea Leaves.

MM - Betty - IJs

Betty is dik. Niet zomaar dik, maar echt vol, opgeblazen, rondom dik. Tijdens een doktersbezoek voor afslankpillen wordt er een bultje gevonden die zomaar eens kwaadaardig kan zijn. Er wordt uitgebreid getest en dan komt het verlossende woord. Er is geen slecht nieuws, of wel? Betty: “It’s nice to be put through the wringer and find out that I’m just fat.”

MM - Don - Rolling Stones2

Een nieuw idee voor Heinz: de Rolling Stones die een Heinz-jingle zingen. Harry en Don moeten de Stones strikken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Harry weet uiteindelijk naar binnen te dringen en komt blij terug met de illusie dat hij het geregeld heeft. Hij heeft het inderdaad geregeld, alleen niet met de Stones. Don: “Who were you talking to?”

MM - Ginsberg - Interview2

De vliegtuigmaatschappij Mohawk is terug bij SCDP. Er moet een vaste man op het account en Peggy moet hem vinden. Ze kiest de joodse Michael Ginsberg. Het sollicitatiegesprek verloopt stroef, maar toch weet Ginsberg zijn charmes over te brengen. Peggy: “Your book really does have a voice.” Ginsberg: “That’s what they said about Mein Kampf, kid really has a voice.”

MM - Dawn - Nieuwe Sec

De nieuwe secretaresse is aangenomen. Het is één van de getinte sollicitantes van vorige week. Welkom Dawn, succes met werken voor Don. Don’s eerste secretaresse was Peggy, zij werd copywrighter. De tweede, Allison, ging met Don naar bed. De derde stierf tijdens haar werk, we vergeten miss Blankenship nooit meer, en de vierde is zijn nieuwe vrouw geworden. Dawn, wat gaat er met jou gebeuren? Don: “She was the most qualified.”

MM - Henry - Owning Don

Aan het einde van de aflevering wil Don weten hoe het met Betty gaat. Hij belt op en krijgt Henry aan de telefoon. Henry wist niet eens dat Betty hierover met Don had gesproken. Direct schiet Henry’s mannelijke instinct in werking om zijn territorium af te bakenen. Hij wimpelt Don af en laat Betty niets weten over het telefoongesprek. Henry tegen Don: “You know we’re about to put supper on the table.”

Volgende week aflevering vier: Mystery Date.
Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.