MM - Ginsberg - Presentatie

Mad Men maandag: Mystery Date

door • 18/02/2013 • FeaturesReacties (0)405

Mad Men, we kunnen er gewoon niet op wachten, maar het moet wel. Deze week wellicht de meest duistere aflevering van seizoen 5. Moord, ruzie en een rassenkwestie komen samen. De komende weken blijven we terugkijken. Vandaag aflevering vier: Mystery Date.

MM - Ginsberg - Presentatie

De presentatie voor Butler schoenen gaat perfect. Ginsberg laat op het einde weten dat er eerst werd gedacht aan een Assepoester-reclame. Misschien niet helemaal onbedoeld praat hij de mensen van Butler om. Zij zijn onder de indruk en willen toch liever de Assepoester-reclame dan het oorspronkelijke idee. Don is uiteraard pissig op Ginsberg: “In my heart, I’m on the verge of throwing you under a cab.”

MM - Joan - Etentje

Eindelijk is Greg, de man van Joan, terug uit Vietnam. Hij ziet z’n zoontje en ook eindelijk Joan weer eens. Eerst samen de slaapkamer in, daarna lekker eten met de hele familie. En dan valt het slechte nieuws: Greg moet voor een heel jaar terug naar Vietnam. Het wordt slaande ruzie zodra Joan erachter komt dat Greg hier ook nog eens zelf om heeft gevraagd. Greg tegen Joan: “I’ve got my orders, and you’ve got yours!”

MM - Peggy - Tas

Peggy krijgt een enorme berg geld van Roger om in het weekend een klus voor Mohawk te doen. ’s Avonds als Peggy naar huis gaat ziet ze Dawn slapen in het kantoor van Don. Peggy neemt haar mee naar huis en samen gaan ze aan het bier. Dawn mag slapen op de bank, maar als Peggy naar haar slaapkamer wil wordt de situatie ongemakkelijk. Ze ziet haar tas gevuld met meer dan 400 dollar. Kan ze Dawn vertrouwen? Ze redt zich eruit met de bierflesjes: “I ehh… I just, I’ll throw these out.”

MM - Don - Moord

Een grieperige Don gaat naar huis om te rusten. Dan staat zijn ex Andrea voor de deur, ze ontmoette elkaar eerder vandaag in de lift van SCDP. Andrea wil één ding: Don. Na dit korte en wilde avontuur schrikt Don, wat heeft hij gedaan? In een staat van verbijstering grijpt hij Andrea bij de keel en wurgt haar. Maar het was een illusie, veroorzaakt door de koorts. Andrea in de lift: “Oh my god, Don! My bad penny…” Don: “Andrea, this is my wife Megan.”

MM - Sally - Krant

De achtvoudige zustermoord is hèt nieuws. Sally wil alles weten van oma Pauline, maar kinderen die alsmaar vragen zijn niet goed opgevoed in de ogen van Pauline. Ze heeft nog wel goed advies voor een strakke opvoeding: “One time my father kicked me so hard, that I actually flew across the room. And then he said: ‘That’s for nothing, so look out!”

Volgende week aflevering vijf: Signal 30.
Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.