MM - Group - Cool Whip

Mad Men maandag: Lady Lazerus

door • 18/03/2013 • FeaturesReacties (0)417

Vandaag lopen we één van de belangrijkste afleveringen van seizoen vijf tegen het lijf. Megan maakt een carrièreswitch en de spanningen tussen Peggy en Don lopen hoog op. Ondertussen doet Pete alles wat hij niet laten kan en straalt daarmee een ongezonde hoeveelheid voldoening uit. Het is tijd voor: Lady Lazerus.

MM - Megan - Ontslag

Megan wil terug naar haar eerste liefde: acteren. Na geheim een auditie gedaan te hebben, is ze klaar met rondsluipen. Ze vertelt het Don. Hij stelt voor dat ze afscheid neemt van haar collega’s en dan meteen stopt. Megan: “I felt better failing in that audition then I did when I was succeeding at Heinz.”

MM - Pete - Vreemgaan

In de trein naar huis praat Pete normaal met Howard, een reizigersvriend, maar vandaag zit Howard niet in de trein. Zijn vrouw Beth staat op het station wel op hem te wachten, ze heeft zichzelf buiten de auto gesloten. Pete brengt haar naar huis, hoort van de slechte relatie tussen de twee en maakt misbruik van de situatie. Beth: “This can never happen again.” Pete: “What…?”

MM - Group - Cool Whip

Nu Megan gestopt is, moet er het een en ander worden opgevuld. Peggy moet invallen om een presentatie te doen met Don voor Cool Whip. Het loopt uit op een drama waarbij Don en Peggy elkaar verwijten maken over het stoppen van Megan. Gaat dit ooit nog goed komen? Peggy: “You know what? You’re not mad at me so shut up!”

MM - Roger - Advies

Vaderlijk advies van Roger is iets dat je met een dikke korrel zout of een stevig glas sterke drank moet nemen. Don is duidelijk geïrriteerd dat Megan stopt met haar werk bij SCDP. Roger probeert hem gerust te stellen met wat leuke momenten van het leven. Roger: “Jane wanted a baby, but I thought, why do that to somebody?”

MM - Don - Beatles

Na het gesprek met Roger vertrekt Don richting huis. Megan weet dat hij zich afgesloten voelt van de alsmaar belangrijker wordende jongeren/pop-cultuur. Daarom heeft ze een cadeau gekocht: het album Revolver van The Beatles. Zo kan Don zich beter inleven. Na nog geen twee minuten zet hij Tomorrow Never Knows alweer uit, hij zal het nooit begrijpen. Don: “When did music become so important?”

Volgende week: Dark Shadows
Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.