MM - 10 - Don - Drinks with Joan

Mad Men maandag: Final Countdown

door • 01/04/2013 • FeaturesReacties (0)460

Deze week een dubbele editie van de Mad Men maandag. We beginnen met Christmas Waltz, daarin komen we Paul Kinsey weer eens tegen. Hij heeft het dieptepunt van z’n leven bereikt en vraagt Harry nu om hulp. Lane begint met z’n dubbelleven als vervalser van cheques en Joan krijgt slecht nieuws te horen. Als tweede aflevering hebben we The Other Woman, hierin speelt Jaguar een immense rol. Komen ze wel, komen ze niet? En hoe precies? Joan is in ieder geval de sleutel tot succes. 

MM - 10 - Harry - Hare Krishna

Harry wordt uitgenodigd door oud-collega Paul Kinsey om eens mee te doen aan een Hare Krishna-bijeenkomst. Paul zoekt echter meer dan alleen vriendschap en wil dat Harry zijn Star Trek-script leest. Het script zuigt aan alle kanten, maar toch wil Harry helpen. Hij biedt Paul 500 dollar en een vliegticket om z’n droom te realiseren, zolang hij maar weggaat bij Hare Krishna. Paul: “You know, all these people said they’d do something for me. You’re the first one who did anything.”

MM - 10 - Lane - Forgery

Lane heeft nog een belastingschuld openstaan in Engeland. Zo snel mogelijk moet hij 8.000 dollar overmaken, geld dat hij helemaal niet heeft. Een poging om een kerstbonus te scoren mislukt, Mohawk Airlines stopt vanwege een staking voor onbepaalde tijd met alle reclamezaken. De enige optie is oplichterij. Hij vervalst de handtekening van Don en schrijft voor zichzelf een cheque. Lane: “No Christmas bonuses three years in a row?!”

MM - 10 - Joan - Airplane

Joan wordt naar de receptie geroepen. Daar aangekomen krijgt ze direct scheidingspapieren in de hand gedrukt. Een prachtige Joan zien we vervolgens in woede uitbarsten. Don ziet het gebeuren en probeert haar op te vrolijken door samen naar de Jaguar-dealer te gaan. Het Jaguar-account lijkt na eerdere problemen toch weer binnen handbereik te zijn. Joan: “Well, thank you for that. Here’s a surprise! Surprise, there’s an airplane here to see you!”

MM - 11 - Joan - Jaguar

Er zit een addertje onder het gras als het om Jaguar gaat. Herb Rennet van Jaguar kan SCDP maken of breken in de strijd om het account. In ruil voor zijn volledige toestemming wil hij één nacht Joan berijden alsof ze een nieuw model van Jaguar is. Joan geeft toe als ze een aandeel van 5% in SCDP krijgt. Don vindt het misselijkmakend en geeft het advies dat ze dit niet moet doen. Het advies komt te laat, want ze is al met Herb naar bed gegaan. Herb: “I feel like a sultan of Araby and my tent is graced with Helen of Troy.” Joan: “Those are two different stories.”

MM - 11 - Pete - City

Vroeger toen de treinen nog netjes waren, was het ook al vreselijk om te reizen. Pete is er klaar mee en stelt aan Trudy voor om een appartement te nemen in New York City. Op z’n werk is zijn humeur nog goed, maar zodra hij thuis is, stort hij helemaal in en heeft hij nergens meer zin in. Trudy is resoluut tegen en beveelt Pete zijn liefde voor de grote stad op te geven. Pete: “It’s an epic poem for me to get home. And you’re dressed for bed at dinner.”

MM - 11 - Peggy - Ontslag

Ze is overal klaar mee, ze ziet het niet meer zitten en is op zoek naar een nieuw avontuur. Peggy Olson neemt ontslag! Na enkele interviews komt ze terecht bij Ted Chaough van Cutler Gleason and Chaough, hij biedt haar 19.000 dollar per jaar. Ze neemt het aanbod direct aan. Als ze haar vertrek bekend maakt aan Don denkt hij eerst dat ze opslag wil, dit spel duurt even. Daarna dringt het tot Don door dat hij Peggy kwijt is. Ze is nu zijn verloren discipel. Peggy: “Don’t be a stranger.”

Volgende week: Commissions and Fees & The Phantom
Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.