MM - Don - Ruzie

Mad Men maandag: Far Away Places

door • 04/03/2013 • FeaturesReacties (0)453

Vandaag volgen we Peggy, Don en Roger die allemaal een bizarre dag meemaken. Het vervolg van de Heinz-campagne komt aan bod en vandaag krijgen wij de eerste glimp van de oude Don te zien. Een Don die realiseert dat hij zich moet inzetten voor het werk waarvoor hij betaald krijgt. De aflevering is opgesplitst in drie delen die in elkaar verwikkeld zijn. Kijk lekker mee naar: Far Away Places.

MM - Peggy - Heinz

Peggy begint de dag met ruzie met haar vriend. Gedoe over seks en de relatie. Later op kantoor krijgt ze van Don te horen dat zij zelf de Heinz-pitch moet doen. Het begint goed, maar Raymond, de vertegenwoordiger van Heinz, gelooft er niet in. Peggy dringt erg ver door en wordt vervolgens van Heinz gehaald. Raymond: “Miss, you’re lucky that I have a daughter or I woudn’t be so understanding.”

MM - Ginsberg - Concentratiekamp

Er is een klein stukje ruimte voor Ginsberg in deze aflevering. ’s Avonds zit hij met Peggy op kantoor, daar vertelt hij dat hij blijkbaar geboren zou zijn in een concentratiekamp. Iets dat Ginsberg zelf eigenlijk niet kan accepteren. Ginsberg: “And I never met my mother because she supposedly died there. That’s convenient.”

MM - Roger - LSD

Roger is samen met Jane een avondje uit bij vrienden. Na het diner gaat het gezelschap aan de LSD, wat in die tijd nog legaal was. Er lijkt eerst niks te gebeuren met Roger, maar langzaamaan begint hij compleet te trippen. Van z’n prachtige contrastkapsel tot de herinnering aan de 1919 World Series. Roger: “Well, Dr. Leary, I find your product boring.”

MM - Don - HowardJohnsons

Don neemt Megan doordeweeks mee naar Howard Johnson’s, een familievriendelijk restaurant/hotel. Na van het hele menu een hapje geproefd te hebben, krijgen de twee ruzie. Megan stouwt een berg ijs naar binnen. Don vindt dat ze zich verwend gedraagt en rijdt zonder haar weg van het restaurant. Megan: “I’m sorry. Maybe you could make up a little schedule so I’ll know when I’m working and when I’m your wife.”

MM - Don - Ruzie

Wegrijden zonder Megan bleek niet de slimste zet van Don. Bij het restaurant kan hij haar niet meer vinden. Ze blijkt al thuis in New York City te zijn, maar wil Don absoluut niet spreken. Hij trapt daarom de deur in, grijpt Megan hard vast en wil vergeven worden voor zijn fout. Megan: “Every time we fight, it just diminishes us a little bit.”

Volgende week aflevering zeven: At the Codfish Ball
Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.