MM - Titel W9

Mad Men maandag: Dark Shadows

door • 25/03/2013 • FeaturesReacties (0)522

Betty is terug en nog altijd dik. Don komt erachter dat Ginsberg erg veel doet voor SCDP en probeert daarom zelf ook weer eens vol in actie te komen, met alle gevolgen van dien. Als laatste kijken we naar Roger, die weer met geld gooit alsof het french fries zijn.  Je ziet het in de Mad Men maandag van Dark Shadows.

MM - Betty Megan3

Fat Betty haalt de kinderen op in de stad. Als Sally de deur van het appartement open doet, loopt Betty naar binnen. Daar ziet ze Megan die zich in de slaapkamer omkleedt. De Megan die slank, jong en eigenlijk alles is wat Betty niet is. De blik van Betty zegt meer dan twintig quotes.

MM - Sally - Crybaby

Boos over de slanke Megan plot Betty een plan om ruzie te kweken tussen Don en Megan. Sally moet voor een schoolopdracht Megan maar naar Anna vragen, de eerste vrouw van Don. Sally is meteen pissig. Megan hielp haar met de stamboom-opdracht, waarom vertelde ze niet meteen over Anna? Sally: “Are you going to make yourself cry?”

MM - Betty - Weightwatchers

Nu fat Betty terug is melken we haar verhaallijn ook helemaal uit. Doordat ze zelf loopt te vreten met een halfbakken dieet lijdt Henry daaronder. Hij staat daarom ’s nachts nog maar een biefstukje te bakken. Betty voelt zich schuldig en geeft zowaar voor het eerst van haar leven eens volwassen advies: “It’s so easy to blame our problems on others, but really we’re in charge of ourselves. And I’m here to help you, as you’re here to help me.”

MM - Roger - Jane

Roger heeft de hulp van Jane nodig voor een zakelijk etentje. Jane wil dat wel doen in ruil voor een nieuw appartement, om zo de herinneringen aan Roger te kunnen wissen. Na het diner mag Roger de nieuwe woning van Jane bekijken. Eenmaal binnen doen ze het toch weer, waardoor het nog nieuwe appartement alweer verpest is voor Jane. Jane: “I want you to buy me a new apartment.” Roger: “This is the most expensive dinner in history.”

MM - Don - Lift

Don en Ginsberg komen met ideeën voor Sno Ball, die marshmallow-kokosballen. Perplex van z’n eigen genialiteit en tegelijkertijd nog altijd boos op Ginsberg wil Don zijn eigen idee verkopen. Hij vergeet het werk van Ginsberg daarom ‘per ongeluk’ in de taxi. Ginsberg is uiteraard woedend, maar als simpele copywriter kan hij daar niks tegen inbrengen. Ginsberg: “I feel bad for you.” Don: “I don’t think about you at all.”

Volgende week: Christmas Waltz & The Other Woman
Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.