MM - Mona - Cancer Society

Mad Men maandag: At the Codfish Ball

door • 11/03/2013 • FeaturesReacties (0)345

Een grimmige, maar toch ook positieve aflevering deze week in de Mad Men maandag. We komen wat meer te weten over de ouders van Megan en er hangt nogal wat spanning in de lucht. Wellicht dat een feestje het eruit kan krijgen. Vandaag zijn we: At the Codfish Ball

MM - Mona - Cancer Society

Tijdens een drankje met zijn ex-vrouw Mona moet Roger om een gunst vragen. Don wordt geëerd door de American Cancer Society en Roger wil daar nieuwe klanten aanspreken. Daar moet Mona bij helpen. Lachend met de kennis dat Roger zal scheiden van Jane geeft Mona toe. Mona: “I thought you married Jane because I had gotten old, and now I realize it is because you had.” 

MM - Don - Heinz

Nog altijd zijn daar die bonen. Raymond van Heinz is er helemaal klaar mee en wil weg bij SCDP. Megan krijgt dit tijdig te horen en kan samen met Don haar idee pitchen. Een reclame met moeder en kind, van de steentijd tot aan de toekomst. Elke generatie eet Heinz bonen. Raymond vindt het geweldig en blijft bij SCDP. Megan: “A mother, child and dinner. That will never change.” 

MM - Don - Prijsuitreiking

Megans ouders, Marie en Émile zijn in New York en gaan mee naar de prijsuitreiking van Don. Sally mag ook mee en heeft een nieuwe jurk gekregen. Dat is voor Émile aanleiding om een prachtig spreekwoord verkeerd te gebruiken. Het zal de taalbarrière wel zijn. Émile: “Don, there’s nothing you can do. No matter what, one day your little girl will spread her legs and fly away.” Megan: “Wings daddy.”

MM - Peggy - Ruzie

Peggy nodigt haar moeder Katherine uit voor een etentje met haar vriend Abe. Die oude moeder krijgt te horen dat de twee gaan samenwonen, maar niet gaan trouwen. Dat schiet in het verkeerde keelgat. Ze had liever dat Peggy het haar nooit had verteld. Katherine: “I need my cake, because I’m not giving away a cake to celebrate you living in sin.” 

MM - Roger - Fellatio

Sally krijgt bij de prijsuitreiking tegenslag na tegenslag te voortduren. Het is geen bal zoals ze had verwacht. Er is geen wenteltrap, het hoofdgerecht is een smerige vis en dan betrapt ze ook nog eens Roger die wordt afgezogen door Marie. Het telefoongesprek dat ze later met Glen heeft, omschrijft de hele aflevering. Glen: “How’s the city?” Sally: “Dirty.”

Volgende week aflevering acht: Lady Lazarus
Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.